Μπορεί οι δύο πλευρές, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ µε Κασσελάκη και εκείνη που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ µε την Εφη Αχτσιόγλου, να έχουν αποφασίσει, θεωρητικά τουλάχιστον, να βάλουν ένα τέλος στον µεταξύ τους εµφύλιο σπαραγµό και να πάρει η καθεµία τον πολιτικό της δρόµο, ωστόσο, επειδή ο ανταγωνισµός ενόψει ευρωεκλογών είναι αυτονόητος, καθεµία ετοιµάζει στοχευµένα χτυπήµατα. Στην πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη θεωρούν ότι το επόµενο χρονικό διάστηµα θα έρθουν πολύ έντονα στο επίκεντρο της επικαιρότητας τα εθνικά θέµατα. Σε αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναµένεται να πάρει θέσεις µαχητικές περισσότερο κοντά στην κυβέρνηση παρά στις παραδοσιακές αριστερές θέσεις, που κατά καιρούς είχαν συνδεθεί µε τον κατευνασµό.

Περιμένουν να «χτυπήσουν» την πλευρά Τσακαλώτου - Αχτσιόγλου

Και µιας και αναφέραµε τα εθνικά θέµατα και τις µαχητικές θέσεις που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο περιβάλλον του προέδρου του κόµµατος αναµένεται στον κατάλληλο χρόνο να «χτυπήσουν» την πλευρά Τσακαλώτου - Αχτσιόγλου, υπενθυµίζοντας θέσεις στελεχών της, όπως του Νίκου Φίλη και των µειονοτικών βουλευτών που συµµετέχουν στη νεοσύστατη Κ.Ο., για εθνικά ζητήµατα, που µόνο δηµοφιλείς δεν θεωρούνται. Με λίγα λόγια, η πλευρά Κασσελάκη θα προσπαθήσει να παρουσιαστεί µαχητική στην ατζέντα αυτή και να προσδώσει χαρακτηριστικά υποχώρησης στην αντίπαλη.

Αξίζει να σηµειωθεί πως, ειδικά µετά τη σύνδεση µειονοτικών βουλευτών µε το τουρκικό προξενείο, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν την ανακούφισή τους που αποχώρησαν οι δύο βουλευτές της θρησκευτικής µειονότητας και ακολούθησαν την πλευρά Αχτσιόγλου. Τα χτυπήµατα αναµένεται να έρθουν από βουλευτές όπως η Νίνα Κασιµάτη, που κρατά σκληρή θέση στα εθνικά θέµατα και υποστηρίζει ανοιχτά την ατζέντα του ρεύµατος του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και όχι τις παραδοσιακές αριστερές θέσεις.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 2/12