Αν, εν πάση περιπτώσει, καθόταν στο μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως τον επέκρινε ο Στέφανος Κασσελάκης, στη φωτογραφία που ανέβασε στο facebook ο Νίκος Μπίστης θα ήταν και πιο βολικά για τον ίδιο, αφού δεν θα κρεμόταν το δεξί πόδι του στον αέρα. 

Ο Νίκος Μπίστης υπενθύμισε, μέσω αυτής της φωτογραφίας που δείχνει (από αριστερά) Τσακαλώτο, Διονύση Τεμπονέρα, Αλέξη Τσίπρα, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση πριν από τις φετινές εκλογές και όχι εκείνες του... 2015, ότι η διασπαστική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρελούδιο διάλυσης και... ανάνηψης μέσω της δημιουργίας διαφορετικών κομμάτων, ότι οι στασιαστές με τους τωρινούς φίλους Κασσελάκη δεν ήταν προαιώνιοι εχθροί, αλλά κάποτε πολεμούσαν από το ίδιο μετερίζι και έφτιαχναν τα ίδια αναχώματα. 

Ο Μπίστης επέκρινε τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί «μνημονιακού μαξιλαριού 37 δισ. ευρώ» του Τσακαλώτου δύο μέρες μετά τη στιγμή που έγινε, κάτι που αναδεικνύει ότι συνιστά ταυτοτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν εκλαμβάνεται ελαφρώς. 

Συγκεκριμένα, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: «Ο Αλέξης Τσίπρας περιστοιχιζόμενος από ομάδα υπονομευτών λίγο πριν από τις εκλογές. Ο Ευκλείδης δε εμφανώς κάθεται πάνω στο μαξιλάρι των 37 δισ.»