Ως γνωστόν, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε μια φάση της ζωής του είχε αποφασίσει να κρατήσει αποστάσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή, κάνοντας στροφή προς τα Ινστιτούτα. Κάπως έτσι, βρέθηκε να ηγείται του Ινστιτούτου που είχε ιδρύσει ο Δημήτρης Μάρης. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, φήμες που κυκλοφορούν θέλουν τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να έχει αποχωρήσει από το Ινστιτούτο Eteron του Μάρη. Πάντως, χθες το βράδυ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αποφάσισε να δειπνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης, τροφοδοτώντας κάτι σενάρια που θέλουν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην αναζήτηση μεταβατικού προέδρου στην Κουμουνδούρου. 

Tι αναφέρει η στήλη "Big Mouth"

– Ως γνωστόν, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε μια φάση της ζωής του είχε αποφασίσει να κρατήσει αποστάσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή, κάνοντας στροφή προς τα Ινστιτούτα και την παραγωγή… ιδεών. Κάπως έτσι, βρέθηκε να ηγείται του Ινστιτούτου που είχε ιδρύσει ο παλιός στοιχηματζής Δημήτρης Μάρης, που σε κάποια φάση της ζωής του την είχε δει Λαμπράκης και Ψυχάρης μαζί, του ΣΥΡΙΖΑ. Το τι πέτυχε, είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Άλλωστε, ο άνθρωπος έχει πλέον αποφασίσει να ξενιτευτεί, επομένως εκτιμώ ότι δεν τον νοιάζει η εγχώρια σκηνή. Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά; Για έναν πολύ απλό λόγο, που συνδέεται με κάτι φήμες που κυκλοφορούν στην πιάτσα και θέλουν τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να έχει αποχωρήσει από το Ινστιτούτο Eteron του Μάρη, το οποίο προφανώς μετά τον Κασσελάκη και τον Τσίπρα σταμάτησε να παράγει ιδέες.

! Πάντως, χθες το βράδυ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αποφάσισε να δειπνήσει με τον Τσίπρα σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης, τροφοδοτώντας κάτι σενάρια που θέλουν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην αναζήτηση μεταβατικού (κανονικού) προέδρου στην Κουμουνδούρου. Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι ο Σακελλαρίδης δεν σκοπεύει να παίξει τον ρόλο του «αυτοφωράκια».