Στην εκδήλωση της «Παναθηναϊκής» οργάνωσης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, βρέθηκε χθες το βράδυ η Ελένη Ροδά, η σεμνή καλλιτέχνης που υπηρετεί έως σήμερα με τη χαρακτηριστική δωρική της φωνή το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και το θέατρο.

Φίλη από τα παλιά με τους πολιτικούς και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μετέφερε στα parapolitika.gr το εξής στιγμιότυπο από το 1975 από το υπόγειο του Stork της οδού Φιλελλήνων στο Σύνταγμα όπου τραγουδούσε στο πλευρό του Γιώργου Ζαμπέτα. «Έρχονταν τότε στο μαγαζί, μετά τις συναντήσεις τους στην ΟΝΝΕΔ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Αντώνης Σαμαράς, η Μαριέττα μας, ο Αναστάσης Παπαληγούρας, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και πολλοί άλλοι για να μας ακούσουν. Με το που τους έβλεπε ο μαέστρος να κατεβαίνουν τα σκαλιά του Stork, σηκωνόταν όρθιος και φώναζε με το γνωστό του χιούμορ: «Καλώς το παρθεναγωγείο…» φτιάχνοντας κλίμα και διαθέσεις».

Στο διάβα των δεκαετιών η Ελένη συμμετείχε στις νεοδημοκρατικές εκδηλώσεις, αναπτύσσοντας σχέσεις ζωής με τους περισσότερους με τους οποίος χθες αντάλλαξε θερμούς χαιρετισμούς ενώ πολλές φορές την επισκέπτονται στο μουσικό ρεστοράν όπου τραγουδά με την αναλλοίωτη στον χρόνο φωνή της.