Την ανάγκη για φρέσκιες ιδέες επεσήμανε η πρώην υπουργός της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου κατά την ομιλία της στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ. Η πρώην υπουργός επεσήμανε κατά την ομιλία της, πως η χώρα μας θα πρέπει να επενδύσει στη νέα γενιά και στο μυαλό των νέων ανθρώπων, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό όπου και διαπρέπουν.

Η κ. Γιαννάκου στην ομιλία της αναφέρθηκε στην νέα γενιά, στις ανάγκες της και στις ευκαιρίας που πρέπει η χώρα μας και πάλι να δώσει και να εξασφαλίσει για τους νέους ανθρώπους προκειμένου να μείνουν στη χώρα μας και να εργαστούν εδώ.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε μια μικρή χώρα, χωρίς πολλές πλουτοπαραγωγικές πηγές. Καλός ο Τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας αλλά μέχρι έως ενός σημείου μπορεί να βοηθήσουν. Οι νέοι δεν έχουν πού να απευθυνθούν και πώς να προσεγγίσουν σημεία της νέας τεχνολογίας, ταυτόσημα με την ανάπτυξη.

Η χώρα μας πρέπει να επενδύσεις στο μυαλό των νέων και την οξυδέρκειά τους. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας, βλέπουμε ότι στο εξωτερικό διαπρέπουν. Ο ανταγωνισμός που υπάρχει είναι πάρα πολύ μεγάλος.

Η Ευρώπη ανεβαίνει αναπτυξιακά. Ξαναγυρίζει σιγά-σιγά σε καλές εποχές. Δεν συμβαίνει όμως αυτό στην Ελλάδα. Γιατί; Έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα για να ακολουθήσουμε κι εμείς και να δώσουμε την ευκαιρία την ευκαιρία στους νέους μας και να τους δώσουμε το έδαφος να λειτουργήσουν μέσα στη χώρα μας κι όχι στο εξωτερικό. Έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία σε όσους έφυγαν να γυρίσουν και σε πολλούς άλλους να μείνουν εδώ. Γιατί τι άλλο νομίζετε ότι μπορεί να γίνει, αν όχι η συνένωση όλων των δυνάμεων; Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».