H Δόμνα Μιχαηλίδου έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα να τα προλαβαίνει όλα.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, όταν βάζει στόχους κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους πετύχει, και τώρα ο στόχος της φαίνεται πως είναι να γνωρίσει από κοντά όσο το δυνατόν περισσότερους  μαθητές και μαθήτριες και να συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς για όλα όσα τους απασχολούν. 

Μετά το Καστελλόριζο και την Ύδρα, σειρά είχαν τα σχολεία στο Αγκίστρι, τα οποία και λειτουργούν χωρίς κενά (δεν λείπουν δάσκαλοι, ούτε και ειδικότητες), η αεικίνητη Δόμνα βρέθηκε για τέσσερις ώρες στο νησί και επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Μια μεγάλη αγκαλιά την περίμενε όπου κι αν πήγαινε.
domna_sxoleia

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έτρεχαν να τη χαιρετήσουν, να της μιλήσουν, να βγάλουν μαζί της φωτογραφίες. Η ίδια προσιτή, φιλική και δοτική με τα παιδιά, κουβέντιασε για πολλή ώρα με το καθένα ξεχωριστά. Με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μίλησαν για την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.
domna3

Μάλιστα η Δόμνα, η οποία από την προηγούμενη θέση της ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων γνωρίζει σε βάθος το θέμα, έδειξε στον μικρό Ορέστη πώς χρησιμοποιούν οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία όρασης το Λευκό Μπαστούνι. Η Δόμνα Μιχαηλίδου, όσο φορτωμένο κι αν είναι το καθημερινό πρόγραμμά της -και είναι πολύ- επιμένει να είναι κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες. Ενσυναίσθηση, μεγάλο «ατού» για έναν πολιτικό και η Πειραιώτισσα βουλευτής τη διαθέτει σε αφθονία κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει. Η Δόμνα με τον χαρακτήρα και τη στάση της κερδίζει διαρκώς πόντους.