Τζάμπα μάγκας αποδεικνύεται ο Στ. Κασσελάκης, καθώς ενώ παριστάνει τον νταή στους δημοσιογράφους που του ασκούν κριτική ή στους συντρόφους του που βγαίνουν στα κανάλια και λένε πως είναι «μυρωδιάς» από πολιτική, εντούτοις στη Θεσσαλονίκη κατάπιε αμάσητες τις προσβλητικές για το πρόσωπό του νουθεσίες του Γ. Μπουτάρη, ο οποίος τον προέτρεψε να κόψει τις «μαλ@@@κίες» που κάνει. Και αντί να γυρίσει και να του πει «με ποιο δικαίωμα μιλάτε έτσι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και να σηκωθεί να φύγει απ’ το εστιατόριο, που μάλλον πήγε γυρεύοντας να τον συναντήσει, όχι μόνο έκατσε να φάει τη ροχάλα, αλλά αντέδρασε ως απολογούμενο δουλικό ενώπιόν του. Καθόταν κρεμασμένος σε ένα πάσο να δίνει εξηγήσεις για τις «μα@@@κίες», που του καταλόγισε πως κάνει ο Γ. Μπουτάρης, με το να τις κατονομάζει ο ίδιος.

Μία εξ αυτών ήταν και το lifestyle που προβάλλει. Εν τω μεταξύ, στον διάλογο που είχαν από αυτή την «τυχαία» συνάντησή τους, εκείνη που έδειχνε να θαυμάζει τον «αθυρόστομο» Γ. Μπουτάρη ήταν μια χαριτόβρυτος ξανθιά κυρία, που καθόταν δίπλα, βιώνοντας την αβάσταχτη λαμπρότητα της εφήμερης δημοσιότητας. Φαντάζομαι πως μόλις αποχώρησε ο Στ. Κασσελάκης δεν θα πρόλαβε να πει του Γ. Μπουτάρη «είσαι είδωλο» και «πώς τον πετσόκοψες έτσι», γιατί θα την πρόλαβε, όπως και τους υπόλοιπους στο τραπέζι του, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης λέγοντάς τους: «Είδατε πόσο υπέροχος είμαι. Θαυμάστε με τώρα».

Η μέση του Κουτσούμπα

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα συναντήσει τον Στ. Κασσελάκη επειδή ο τελευταίος ζήτησε ραντεβού μαζί του, αλλά γιατί ο πρωθυπουργός τού είχε απευθύνει σχετική πρόσκληση όταν αναδείχτηκε νικητής στη μάχη για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του για να τον συγχαρεί. Μαζί του θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες και ο Ν. Ανδρουλάκης - ο οποίος όμως μέχρι τώρα αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι μια συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, ενώ έχει δεχτεί σχετική πρόσκληση απ’ τον πρωθυπουργό. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας -σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Στ. Κασσελάκη- απάντησε πως αυτές τις ημέρες δεν δύναται να ανταποκριθεί σε μια συνάντηση μαζί του, επειδή βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης έπειτα από τη χειρουργική επέμβαση που έκανε στη μέση του.

Κάτι τρέχει (αλά τι;) στον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Και επί ΣΥΡΙΖΑ, αν θυμάμαι καλά, είχαν διατυπωθεί σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε το σύστημα πληροφοριακών συστημάτων για τις πληρωμές των αγροτών απ’ τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οπότε, δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκης ο οποίος ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης του συγκεκριμένου οργανισμού, επιχειρεί να σπάσει αυγά και με τη στήριξη και του Μεγάρου Μαξίμου να προβεί στη ριζική αναδιάρθρωσή του. Το αίτημα έγινε αποδεκτό από όλα τα μέλη του Δ.Σ. πλην του προέδρου, Ευ. Σημανδράκου. Πάντως, ο Λ. Αυγενάκης φέρεται να έχει στη διάθεσή του στοιχεία που εκθέτουν τον συγκεκριμένο οργανισμό και τον καθιστούν ευάλωτο απέναντι στον κίνδυνο επιβολής οικονομικών ποινών από την Ε.Ε., και δεν αποκλείεται να στείλει τον σχετικό φάκελο στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Ο Χ. Δούκας περιμένει ένα τηλεφώνημα

Εάν έχω καταλάβει καλά, ο λόγος που ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν έχει συναντηθεί έως τώρα με τον επόμενο δήμαρχο της Αθήνας, Χ. Δούκα, είναι επειδή ο τελευταίος δεν του ζήτησε ραντεβού, όπως τουλάχιστον έκαναν -σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου-, ο Σ. Αγγελούδης, που κέρδισε τον Δήμο Θεσσαλονίκης, και ο Δ. Κουρέτας, που εξελέγη νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Υποψιάζομαι πως εάν ο Κ. Μητσοτάκης τηλεφωνήσει στον Χ. Δούκα για να του δώσει συγχαρητήρια για την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα της πόλης των Αθηνών, τότε θα κλειστεί και ένα ραντεβού ανάμεσά τους.

Η... φάρσα της Ιστορίας

Ο Στ. Κασσελάκης ζει τον μύθο του πολιτικού αρχηγού ενός κόμματος που τελεί υπό κατάρρευση, με το να αναζητά εναγωνίως θεσμική αναγνώριση απ’ τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και διά της συμμετοχής του σε βαρυσήμαντες εκδηλώσεις επιδραστικών φορέων της δημόσιας ζωής του τόπου. Η πλάκα είναι πως αυτοί τους οποίους «βρίζει» ή τους θεωρεί πολιτικούς εχθρούς του ΣΥΡΙΖΑ του συμπεριφέρονται με τη δέουσα θεσμική ευγένεια και δεν τον σνομπάρουν ως παράγοντα του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος, όπως κάνουν οι «μισοί» σύντροφοί του στο κόμμα. Όλοι αυτοί δηλαδή που δεν τον αναγνωρίζουν ως ικανό αρχηγό, αλλά βλέπουν στην περίπτωσή του τις συνέπειες μιας κωμικής φάρσας που επιφύλαξε η Ιστορία, για να έχει ταπεινωτικό τέλος η Αριστερά στη χώρα μας.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή