Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί. Τα φίδια-τρολ που ζέσταινε στον κόρφο της η Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα για να χύνουν δηλητήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη, τώρα που ο μεγάλος τιμονιέρης αποχώρησε απ’ την ηγεσία του κόμματος, «δαγκώνονται» μεταξύ τους ή για λογαριασμό των διαδόχων του «ένοικου» της βίλας του Σουνίου.

Κάπως έτσι την πάτησε και ο Γ. Ραγκούσης, ο οποίος στη μάχη της διαδοχής του Α. Τσίπρα τάχθηκε υπέρ της Ε. Αχτσιόγλου, με αποτέλεσμα να έχει «στοχοποιηθεί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από «ψευδώνυμους» χρήστες του διαδικτύου, που έφτασαν στο σημείο να τον κατηγορούν πως μαζεύει λεφτά από επιχειρηματίες για να οργανώσει πραξικοπηματική διαδήλωση στο Σύνταγμα σε βάρος του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκη.

Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, καθώς ο Γ. Ραγκούσης έκανε προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα συγκεκριμένου «ανώνυμου χρήστη» του διαδικτύου με την ονομασία «Ec Stevi», που τον εμφάνισε ως «εισπράκτορα» οικονομικής βοήθειας για την οργάνωση της ανατροπής του Στ. Κασσελάκη. Στην υπόθεση αυτή ο Γ. Ραγκούσης ενέπλεξε και τον Π. Πολάκη, καθώς με τον χρήστη «Ec Stevi», που δεν ξέρουμε εάν είναι άνδρας ή γυναίκα, ο αψύς Κρητικός, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, φέρεται να έχει ανταλλάξει κατά το παρελθόν likes, καρδούλες και σχόλια στο Facebook, δίνοντας την εντύπωση πως γνωρίζονται. Άλλωστε ο Π. Πολάκης ήξερε τους «κουκουλοφόρους» στην υπόθεση Νοβάρτις πριν ακόμη πάνε και «ψευδομαρτυρήσουν», δεν θα ξέρει την «Ec Stevi»; Αυτό θα σκέφτηκε προφανώς ο Γ. Ραγκούσης.

Ποιος/α είναι ο/η «Ec Stevi»;

Πάντως με αφορμή την προσφυγή του Γ. Ραγκούση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα της «Ec Stevi» πληροφορήθηκα και κάτι ακόμη για την έντονη διαδικτυακή δράση της. Όταν ο Α. Τσίπρας δρομολογούσε τη διαγραφή του Π. Πολάκη, την οποία βέβαια στη συνέχεια την πήρε πίσω, θα θυμάστε πως του είχε αφαιρέσει την ευθύνη του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ και στη θέση του είχε τοποθετήσει τον Γ. Ραγκούση.

Τότε η κυρία ή ο κύριος που εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία «Ec Stevi» είχε επιδοθεί σε μπαράζ εξευτελιστικών σχολίων εναντίον του Γ. Ραγκούση, θεωρώντας πως δεν έπρεπε ο «σύντροφος» Π. Πολάκης να καρατομηθεί. Επειδή τα σχόλιά της είχαν προκαλέσει σούσουρο στον διαδικτυακό κόσμο της Αριστεράς, μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν πρωτοβουλία να στείλουν επιστολή στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να τσεκαριστεί εάν η «Εc Stevi» είναι υπαρκτό πρόσωπο και εγγεγραμμένο μέλος στα μητρώα του κόμματος. Απάντηση δεν πήραν ποτέ γιατί κάποιοι δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με την περίπτωσή της ή κάποιοι άλλοι μπλόκαραν τη συγκεκριμένη έρευνα.

* Εάν τύχει και αρρωστήσετε και η μοίρα το φέρει έτσι για να πέσετε στα χέρια του Π. Πολάκη, που την έχει δει σύγχρονος Ιπποκράτης, να ξέρετε πως σε περίπτωση που τον αμφισβητήσει κανένας σύντροφός του από την Ομπρέλα, όπως έκανε ο Π. Σκουρλέτης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βγάλει φόρα παρτίδα σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο και μόνο για να αποδείξει πως δεν είναι «ηθοποιός» αλλά «γιατρός». Εν τω μεταξύ θα ήταν πιο τίμιο εκ μέρους του να απαντάει για την κριτική που δέχτηκε με αφορμή τις θέσεις του για την πανδημία και όχι καταπώς τον συμφέρει, μόνο και μόνο για να πανηγυρίζουν οι φανατικοί του οπαδοί, που μπορεί με την επιρροή που ασκεί επάνω τους να τους πείσει ότι σκοτεινές δυνάμεις υπονομεύουν το επιστημονικό του έργο και γι’ αυτό μέχρι τώρα δεν έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ιατρικής.

* Για τα μυστικά πάρε-δώσε του Α. Τσίπρα και του Γ. Παπανδρέου στο Στρασβούργο ισχύει η φράση «έχουν γνώση οι φύλακες». Όχι τόσο της Κουμουνδούρου, οι οποίοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, αλλά σίγουρα της Χαριλάου Τρικούπη, που δεν τους ξεφεύγει τίποτα σε επίπεδο πληροφόρησης. Τελικά ο Ν. Ανδρουλάκης έπεσε θύμα του Πρέντατορ, αλλά φαίνεται πως ο ίδιος διαθέτει μεγαλύτερο δίκτυο αντικατασκοπείας χωρίς να μετέρχεται αντισυνταγματικές μεθόδους με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Απλώς, έχει παντού κόσμο που τον ενημερώνει.

Θα... εγκριθεί η διαγραφή Τζουμάκα;

Το γεγονός ότι ο Στ. Τζουμάκας ζήτησε την επίσπευση της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος για να εξεταστεί το αίτημα του Στ. Κασσελάκη για τη διαγραφή του απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έξυπνη κίνηση εκ μέρους του, καθώς ξέρει καλά πως η πρόταση του νέου αρχηγού δεν πρόκειται να επικυρωθεί, εάν τηρηθεί η προβλεπόμενη από το καταστατικό πλειοψηφία των 2/3. Δηλαδή για να τεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμφωνήσουν δέκα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία είναι 15μελής. Οι συσχετισμοί των δυνάμεων στο πειθαρχικό όργανο της Κουμουνδούρου είναι τέτοιοι που η διαγραφή του Στ. Τζουμάκα δεν θα περάσει και ο Στ. Κασσελάκης εκεί που πήγαινε να βγάλει το μαλλί που έχει απομείνει στον μέχρι πρότινος ανθυποψήφιό του για την αρχηγία του κόμματός του, στο τέλος θα βγει ο ίδιος κουρεμένος. Εννέα τουλάχιστον μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας «ελέγχονται» από τις δυνάμεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή