Η νέα γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη στην προσπάθειά της να τονίσει πως ο Στ. Κασσελάκης δέχεται αδικαιολόγητη υπονόμευση εκ των έσω είχε τη φαεινή ιδέα να στοιχειοθετήσει τα λεγόμενά της, προσφεύγοντας στην Παλαιά Διαθήκη. Μόνο που τα έκανε μαντάρα, γιατί μπέρδεψε τον Ιώβ με τον Ιωνά, καθώς την «ιώβεια» υπομονή του πρώτου τη συνέδεσε με την περιπέτεια που είχε ο δεύτερος στην κοιλιά του κήτους. Δηλαδή για να αποθεώσει τον Κασσελάκη που υπομένει τα πάντα τον παρομοίασε με τον Ιώβ που βρέθηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, στην κοιλιά του κήτους, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Διότι στην κοιλιά του κήτους βρισκόταν ο Ιωνάς και όχι ο ο δύστυχος Ιώβ.

Η Τουρκία να μας πει με ποιους είναι

Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει εάν είναι με την πλευρά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των αξιών τους ή με τη Ρωσία, το Ιράν, τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο Ανατολικής Μεσογείου & Νοτιοανατολικής Ευρώπης που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς συνομιλώντας με τον πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών,  Συμεών Τσομώκο, σημείωσε ότι «το περασμένο Σάββατο ξυπνήσαμε όλοι με τη συγκλονιστική είδηση μιας βίαιης τρομοκρατικής επίθεσης με πολλαπλά μέτωπα που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του κράτους του Ισραήλ και αθώων πολιτών. Από την πρώτη στιγμή, ομόφωνα και τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ αναγνωρίσαμε ομόφωνα το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, καταγγείλαμε την τρομοκρατική επίθεση και είπαμε δυνατά ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον τρόμο».

Σε απολογία ο... Φίλης;

Αν και ο Νίκος Φίλης είναι πλέον σε μια ηλικία που δεν τον ενδιαφέρει «ποιος λέει τι γι’ αυτόν», καθώς τη διαδρομή του στον χώρο της Αριστεράς την έκανε, έχοντας ψηλά το κεφάλι και τη συνείδησή του ήσυχη, εντούτοις δεν αποκλείεται να κληθεί σε απολογία από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή με τις δημόσιες παρεμβάσεις του πρόσβαλε τον Στ. Κασσελάκη. Υπάρχουν μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που τον αντιπαθούν και υποστηρίζουν τον Κασσελάκη και ζητούν τη διαγραφή του από το κόμμα, επειδή τον χαρακτήρισε «Μπέπε Γκρίλο» και Τραμπ».

Κάτι περίμενε για να ακούσει

Ναι μεν ο Κ. Ζαχαριάδης κάνει την καρδιά του πέτρα και εμφανίζεται μεγαλόψυχος προς τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χ. Δούκα, προσφέροντάς του στήριξη για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Κ. Μπακογιάννη στον Δήμο της Αθήνας, ωστόσο, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε μαζί του θα περίμενε κάτι παραπάνω απ’ τον ίδιο. Δηλαδή, να έλεγε πως και εγώ θα στήριζα την υποψηφιότητα του Κ. Ζαχαριάδη αν δεν είχα περάσει στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Κ. Μπακογιάννη.

* Ωμές κυβερνητικές παρεμβάσεις στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Θεσσαλίας και επιχείρηση χειραγώγησης της βούλησης των εκλογέων στη Λάρισα καταγγέλλει με ερώτησή της στη Βουλή, που απευθύνει στον πρωθυπουργό, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη. Ενόψει της δεύτερης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κυρία Λιακούλη, η οποία εκλέγεται στη Λάρισα, αναφέρεται σε σειρά δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, τα οποία «με τη συμπεριφορά τους δείχνουν ότι αντιμετωπίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως λάφυρο στις μικροκομματικές ορέξεις της κεντρικής εξουσίας».

* Η Ρένα Δούρου ανέλαβε εκ νέου τον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τι είδους ανακοινώσεις θα εκδώσει για λογαριασμό της Κουμουνδούρου σε σχέση με την κρίση στη Μέση Ανατολή. Στο παρελθόν είχε έρθει σε σύγκρουση με όσους συντρόφους της αποκαλούσαν το Ισραήλ «κράτος δολοφόνο». Τώρα, τι ακριβώς πρεσβεύει;   

* Με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ επικοινώνησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον Πατριάρχη και την Ιερά Αγιοταφική Αδελφότητα εν μέσω της σοβαρής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.

* Στη Σάμο βρίσκεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος. Σκοπός του ταξιδιού του είναι η στήριξη της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει: «Επίσκεψη στη Σάμο για τη στήριξη του Αλκιβιάδη Στεφανή, υποψήφιου περιφερειάρχη στο Βόρειο Αιγαίο. Με τον Χριστόδουλο Στεφανάδη - Βουλευτής Ν. Σάμου - Καθηγητή Καρδιολογίας, βουλευτή, εξαίρετο γιατρό και φίλο».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή