Δεν ξέρω ποιος χειρίζεται τους λογαριασμούς του Α. Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά χθες άλλαξε δύο με τρεις φορές τις φωτογραφίες του στο Facebook.

Βέβαια, σε κάθε αλλαγή των φωτογραφιών οι φίλοι και ακόλουθοι του πρώην πρωθυπουργού εκδήλωναν τη στενοχώρια τους επειδή παραιτήθηκε απ’ την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεκάδες ήταν τα σχόλια που ανέφεραν «Αλέξη, λείπεις», «Πρόεδρε, γιατί μας εγκατέλειψες», «Αλέξη, γύρνα πίσω, χανόμαστε», «Αλέξη, είσαι μοναδικός και αναντικατάστατος», «Αλέξη, περιμένουμε την επιστροφή σου». Μιλάμε για κλάμα, όχι αστεία. Και να οι καρδούλες και να τα gif με «I love you» από αρκουδάκια, σκυλάκια και γατάκια.

Ένας απ’ τους φανατικούς του οπαδούς του έγραψε «Πρόεδρε, πες μας κάτι» και ένας άλλος προβοκάτορας πήγε και του σχολίασε: «Πες μας κάτι και ας είναι ψέμα, ε;». Σε κάθε περίπτωση, τέτοιο οδυρμό θα τον ζήλευε και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, με τη διαφορά πως οι «νοσταλγοί» του Α. Τσίπρα κλαίνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυθορμήτως για την απουσία του μεγάλου τιμονιέρη της Αριστεράς και όχι επειδή υποχρεώνονται, όπως στη Βόρειο Κορέα.

Δημοσιεύτηκε στη στήλη "Αλάτι και Πιπέρι" της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ  στις 11/10