Ο Θανάσης Μαμάκος εξελέγη με το εντυπωσιακό 51% δήμαρχος Λαρισαίων χθες το βράδυ, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται δήμαρχος.

Ο 49χρονος σήμερα νεοεκλεγείς δήμαρχος Λαρισαίων ήταν πίσω στο μακρινό 2006 υποψήφιος δήμαρχος, με συνυποψηφίους τη Δέσποινα Αράπκουλε και τον Θέμη Αλαμανή.

Στον πρώτο γύρο η κ. Αράπκουλε έκοψε πρώτη το νήμα και ο κ. Αλαμανής δεύτερος, με διαφορά μόλις δύο ψηφοδελτίων από τον κ. Μαμάκο.

Στον δεύτερο γύρο η κ. Αράπκουλε εξελέγη δήμαρχος, όμως ο κ. Μαμάκος έκανε ένσταση κατά του κ. Αλαμανή, την οποία και κέρδισε.

Έτσι, είχαμε ξανά διεξαγωγή δεύτερου γύρου εκλογών ανάμεσα στην κ. Αράπκουλε και στον κ. Μαμάκο, με τον τελευταίο να κερδίζει και να εκλέγεται δήμαρχος.

Η ιστορία, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα σ’ αυτό το απίθανο σενάριο. Η κ. Αράπκουλε έκανε εκ νέου ένσταση και το δικαστήριο αποφάσισε τη διεξαγωγή εκλογών για τέταρτη φορά στον δήμο, με τη συμμετοχή όμως και των τριών υποψηφίων. Εν τέλει, δήμαρχος εξελέγη ο κ. Αλαμανής, με τον δήμο να αλλάζει σε μία θητεία τρεις φορές δήμαρχο!

Πηγή:onlarissa.gr