Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας με μία ανάρτηση «καρφί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει με νόημα πως ήρθε το «τέλος εποχής για αρκετούς που αποτελούσαν την αρχηγική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέροντας πως έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις δυο εκλογικές ήττες του 2019 και 2023.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Μάρδας συνοδεύει την ανάρτησή του με τις φωτογραφίες πέντε κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του Δημήτρη Τζανακόπουλου, του Νίκου Φίλη, του Δημήτρη Βίτσα, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Πάνου Σκουρλέτη και αναφέρει, στη συνέχεια, πως: «Οι επιλογές τους θα κριθούν αυτήν τη φορά έγκαιρα, μετά τις τωρινές τοπικές και περιφερειακές εκλογές και τις εξελίξεις που θα προκύψουν από τις ράγες που χάραξαν πριν τις εκλογές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη».

«Ουδείς είναι ιδιοκτήτης στο ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει με νόημα ο Δημήτρης Μάρδας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Μάρδα

«Το requiem του παρελθόντος…

Τέλος εποχής για αρκετούς που αποτελούσαν την αρχηγική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις δυο εκλογικές ήττες του 2019 και 2023. Οι επιλογές τους θα κριθούν αυτήν τη φορά έγκαιρα, μετά τις τωρινές τοπικές και περιφερειακές εκλογές και τις εξελίξεις που θα προκύψουν από τις ράγες που χάραξαν πριν τις εκλογές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη.

Αναγνωρίζεται η μεγάλη τους προσπάθεια και ο αγώνας για τις επιζητούμενες εκλογικές νίκες του παρελθόντος, δεν αναγνωρίζεται όμως η στρατηγική που επέλεξαν οδηγώντας σε ήττες. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και κριτικής για τις λάθος επιλογές τους, οφείλουν να κινούνται σε ένα περιβάλλον όπου το 56% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια απάντηση σε δυο λέξεις: Αλλαγή πλεύσης.

Σεβασμός λοιπόν στην πλειοψηφία. Κριτική, έστω και ετεροχρονισμένα, θα ασκηθεί από όλους μας για όλους. Κριτική στον νέο πρόεδρο θα ασκηθεί αφού όμως υπάρχει αντικείμενο με την παραγωγή έργου.

Ουδείς είναι ιδιοκτήτης στο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιοκτησία υπάρχει σε πολιτικούς χώρους, εκεί όπου πολιτικές φαμίλιες και βαρόνοι της πολιτικής λυμαίνονται κόμματα και δομές μέσα από την κομματική γραφειοκρατία, τους τακτικισμούς και τους μηχανισμούς που κτίζουν για την επιβίωσή τους. Η λογική αυτή δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση. Είναι έκφραση μιας κουλτούρας που οδηγεί στην κατάρρευση».