Μετά το καλοκαίρι με φώναξε η διεύθυνση τούτης εδώ της ιστορικής (ομολογώ) εφημερίδας και μου ζήτησε κάθε Κυριακή να ανοίγω όσο πιο πολύ μπορώ το στοματάκι μου. Οπως κάνουμε, για παράδειγμα, στον οδοντίατρό μας, αφήνοντας στην άκρη τον πόνο και κυρίως τον φόβο. Από σήμερα και κάθε βδομάδα θα τα λέμε και από την τελευταία σελίδα της «Απογευματινής της Κυριακής». Και φυσικά μην ξεχνάτε το καθημερινό μας ραντεβού στο αγαπημένο (μου) powergame. Εκεί που χτίσαμε μια σχέση ξεχωριστή, την οποία δεν την αλλάζω με τίποτα και με καμία. Είμαι σίγουρος ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και στο κυριακάτικο ραντεβού μας.

Μάχη Αγγελούδη - Πέγκα

Από κάτι δημοσκοπήσεις που έχουν πέσει στα χέρια μου τις τελευταίες μέρες, διαπιστώνω ότι στη μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης το ενδιαφέρον εστιάζεται (πλέον) στο ποιος εκ των Αγγελούδη και Πέγκα θα καταφέρει να «περάσει» στον δεύτερο γύρο. Επί του παρόντος, είναι ολίγον μπερδεμένη η εικόνα. Κι αυτό γιατί σε σχεδόν όλες τις έρευνες (ακόμη και στις «μαϊμού», που κυκλοφορούν στα καφενεία της Θεσσαλονίκης) οι δύο υποψήφιοι για τη δεύτερη θέση διατηρούν μια διαφορά που κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους. Πάντως, επί τη ευκαιρία, να σας πω ότι την ερχόμενη Τετάρτη ο πρόεδρος Μητσοτάκης, που θα βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα για άλλη δουλειά, θα βάλει και λίγο (ακόμη) πλάτη στον Ζέρβα, που προφανώς και την έχει ανάγκη. Αλλωστε η πρωθυπουργική πλάτη είναι όπως τα λεφτά. Που όσα κι αν έχει κάποιος κακό δεν του κάνουν.

Ανασχηματισμός στις Ανεξάρτητες Αρχές

Με αφορμή τις αλλαγές σε ΕΣΡ και ΑΔΑΕ, άρχισα να ψαχουλεύω μήπως και βρω καμιά είδηση που να σχετίζεται και με τις υπόλοιπες. Από σχετικά αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, πληροφορήθηκα ότι το Μαξίμου σκοπεύει να αντικαταστήσει όλους όσοι μετέχουν σε Δ.Σ. Ανεξάρτητων Αρχών, των οποίων έχει λήξει η θητεία τους. Προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, μαθαίνω ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα από τους Μπρατάκο - Παπασταύρου και ήδη έχουν εντοπιστεί δυο-τρεις περιπτώσεις, που ενώ έχει περατωθεί ο χρόνος που προβλέπεται, παρά ταύτα τα πρόσωπα παραμένουν στις θέσεις τους. Δύο από αυτές τις περιπτώσεις σχετίζονται με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Φήμες για επίσκεψη Μπάιντεν στην Αθήνα

Φήμες για επίσκεψη Μπάιντεν

Κάπου ξώφαλτσα πήρε τ' αυτί μου μια πληροφορία-φήμη, σύμφωνα με την οποία εδώ και κάτι μέρες έχει αρχίσει να προετοιμάζεται επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Αθήνα. Επειδή έκρινα ενδιαφέρουσα τη φήμη, είπα να την αφήσω κάπου εδώ για να υπάρχει.

Το ΤΧΣ και η πτώση στο ταμπλό

Με δεδομένο ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας στηρίζεται εν πολλοίς (αν όχι εξ ολοκλήρου) στις τράπεζες, νομίζω ότι η έλλειψη στρατηγικής από την πλευρά του επικεφαλής του ΤΧΣ, Ηλία Ξηρουχάκη, σε σχέση με τη συμμετοχή του στο τραπεζικό σύστημα, έχει αρχίσει να κοστίζει και μάλιστα ακριβά στο εγχώριο ταμπλό. Για το συγκεκριμένο κόστος ήδη έχει ενημερωθεί και το Μαξίμου και δεν αποκλείω σύντομα να δούμε να λαμβάνονται μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

! Μου λένε ότι ο μπαμπάς Κασσελάκης τις τελευταίες ημέρες αναπτύσσει ενεργό ρόλο, εντός και εκτός προεκλογικού επιτελείου. Μ¨αλιστα η εκτός… δράση του αποδεικνύεται πολύ πιο ωφέλιμη από την… εντός!

Ενόχληση για Πατέλη

Γνωρίζω -και δη από πρώτο χέρι- ότι ο Αλεξ Πατέλης ανήκει στην κατηγορία των αγαπημένων του προέδρου Κυριάκου. Τον θεωρεί ικανό και χρήσιμο στέλεχος και γι’ αυτό άλλωστε είναι αμετακίνητος από το Μαξίμου. Εσχάτως όμως, με αφορμή την εμφάνιση Κασσελάκη στον δημόσιο βίο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατηρούν ένα αδικαιολόγητο ξεσάλωμα του συμβούλου επί των οικονομικών του πρωθυπουργού. Το ξεσάλωμα άρχισε από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης απέφυγε να πει το οτιδήποτε σε σχέση με τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Αυτό δηλαδή που περίμενε πώς και πώς ο Πατέλης, έχοντας δώσει κατά το προηγούμενο (χρονικό) διάστημα έναν τεράστιο αγώνα για να πείσει ακόμη και τους Βορίδη, Αδωνι και Πλεύρη για τη σχετική αναγκαιότητα. Προς μεγάλη απογοήτευση του Αλεξ, ο πρόεδρος Κυριάκος απέφυγε να πει κάτι συγκεκριμένο. Μάλιστα, κάποιοι (όχι λίγοι) εκτιμούσαν ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών παραπέμπεται στις καλένδες.

Χαμηλό βαρομετρικό για Παπανικολάου

Στην ηλεκτρονική μορφή της στήλης θα έχετε πάρει χαμπάρι τα όσα γράφω τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τον Παπανικολάου τηs Vivartia, έναν από τους κορυφαίους manager της χώρας, που επί χρόνια ζούσε καταπιεσμένος (με την καλή έννοια) στη σκιά του συγχωρεμένου του Βγενόπουλου. Με το που πέθανε ο mister Mig, ο Θανασάκης (όχι του Αρκά, αλλά της Vivartia) άρχισε να ξεδιπλώνει το κρυφό ταλέντο του, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση μιας ομάδας σκληρών ΣΥΡΙΖΑίων. Ενδεικτικά αναφέρω τα ονοματεπώνυμα των Μιχάλη Καλογήρου, Νίκου Ανδρικόπουλου, Νίκου Παππά και του… Μίμη Παπαγγελόπουλου. Στενή σχέση είχε και με τον Λάκη Λαζόπουλο, στην εκπομπή του οποίου υπήρξε μεγάλος χορηγός, την εποχή που ξεφτίλιζε ό,τι νεοδημοκρατικό κυκλοφορούσε στην πιάτσα. Ολα αυτά (και άλλα πολλά) δεν τον εμπόδισαν να κάνει την κωλοτούμπα, με το που άρχισε να βλέπει την άνοδο της Ν.Δ. στην εξουσία. Διαφημίζοντας δεξιά και αριστερά τη σχέση του με τους υπουργούς Σταϊκούρα και Πέτσα, προσπάθησε να «τρουπώσει» και στο νέο Μαξίμου. Και τα κατάφερε. Εσχάτως όμως, έστω και με καθυστέρηση, τον πήραν χαμπάρι. Γιατί και στους CEO έχω την αίσθηση ότι ισχύει κάτι αντίστοιχο μ’ αυτό που ισχύει με τις μαϊμούδες όταν ανεβαίνουν στα δέντρα!

Κρυφό big deal στα media

Μεγάλη κινητικότητα αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον θαυμαστό χώρο των media. Για πρώτη φορά, μετά τα χρόνια της κρίσης, έχει αρχίσει και υπάρχει ένα ζωηρό ενδιαφέρον αγοροπωλησιών, με παλιούς και φρέσκους επιχειρηματίες (όπως είναι οι Μπάκος, Εξάρχου και Καϋμενάκης) να επιδιώκουν να πάρουν θέση στη μιντιακή αρένα. Ψάχνοντας αυτές τις μέρες διάφορα, έμαθα ότι μεγάλη και παραδοσιακή επιχειρηματική οικογένεια δείχνει ενδιαφέρον να τοποθετηθεί στον χώρο των media. Από τις σκόρπιες πληροφορίες που συνέλεξα, προκύπτουν κάτι συζητήσεις, που ενδεχομένως να έχουν ολοκληρωθεί.

Σφίγγει ο κλοιός για Τέμπη και υποκλοπές

Προ ημερών είχα μια συζήτηση στου «Σάκκουλα» στην Ευελπίδων μ’ έναν φίλο μου δικηγόρο, απ’ αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά τα όσα συμβαίνουν στον θαυμαστό χώρο της Δικαιοσύνης. Μου έλεγε λοιπόν ο εν λόγω πως έχει την αίσθηση ότι έχουν στραβώσει για τα καλά οι έρευνες, τόσο για την υπόθεση των Τεμπών όσο και για εκείνη των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Το 10% να ισχύει από αυτά που μου μετέφερε, από τα λίγα νομικά κολλυβογράμματα που γνωρίζω, εκτιμώ ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί προ μεγάλων εκπλήξεων!

Κάτι υποψιασμένοι της πιάτσας μου λένε ότι ο σκιώδης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Νικολάκης ο Παππάς, που εκτός από τον Κασσελάκη, βλέπει επιχειρηματίες, εκδότες, και δημοσιογράφους, Κάνει ό, τι έκανε και πριν από την άνοδο του Τσίπρα στην εξουσία.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής