«Μπαρούτι» έχει γίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με τον βουλευτή του κόμματος και αντιπρόεδρο της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, η συμπεριφορά του οποίου θυμίζει τα «καψόνια» που έκανε κάποτε στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έτοιμος ήταν ο Ανδρουλάκης να τον ρωτήσει «τι ζόρι τραβάς;» και συνεχώς ψάχνει αφορμές για να του δημιουργήσει προβλήματα. Περιορίστηκε μόνο στη φράση «δεν σε καταλαβαίνω», όταν ο Κωνσταντινόπουλος -στην παρέμβαση που έκανε- μεταξύ άλλων διαφώνησε με τη στάση του κόμματος στο εργασιακό νομοσχέδιο, αφήνοντας υπαινιγμούς περί «συμπόρευσης» με το ΚΚΕ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη στήλη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έβλεπε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης από τη σκοπιά του επιχειρηματία της εστίασης και όχι τόσο των εργαζομένων. Πολλοί πλέον αναρωτιούνται «πού το πάει ο Οδυσσέας;», ο οποίος -εκτός από τις επικριτικές αξιολογήσεις που έκανε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο εργασιακό νομοσχέδιο- έθεσε και άλλα ζητήματα αναφορικά με τη στρατηγική του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών.

Από την άλλη βέβαια, και ο Ν. Ανδρουλάκης αφήνει χώρο στην εσωστρέφεια, από τη στιγμή που δεν κλείνει άμεσα σοβαρές εκκρεμότητες που σχετίζονται τόσο με τον συντονισμό της ΚΟ όσο και με τον στρατηγικό σχεδιασμό του κόμματος…

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 29/9