Φλωρίδης και Χρυσοχoΐδης θα είναι οι δύο υπουργοί που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της κυβερνητικής επικαιρότητας. Βλέπετε, ο υπουργός ∆ικαιοσύνης θα καταθέσει το νοµοσχέδιο για την αυστηροποίηση του νοµικού πλαισίου σε µια σειρά από κρίσιµα µέτωπα, µε έµφαση στην αύξηση του χρόνου της υποχρεωτικής έκτισης της ποινής, καθώς και στο κοµµάτι των παρεµβάσεων (ως προς το αυστηρότερο) σε ό,τι αφορά µια σειρά από πληµµελήµατα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας προωθεί τις πολυσυζητηµένες εδώ και καιρό διατάξεις για την αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ σε ένα πιο σταθερό πλαίσιο σε σχέση µε ό,τι συνέβη το προηγούµενο καλοκαίρι. Και για τις δύο περιπτώσεις όµως έχουν προκύψει διάφορες παράµετροι το τελευταίο διάστηµα. Ο µεν Φλωρίδης εξακολουθεί να αναδεικνύει (µε φόντο το θέµα του ακαταδίωκτου τραπεζιτών και σία) µια ξεκάθαρα προσωπική ατζέντα, στην οποία επιµένει. Οσο για τον Χρυσοχοΐδη, τρέµει στην κυριολεξία το σενάριο να αλλάξουν τα οικονοµικά δεδοµένα στο τεράστιο εγχείρηµα του εκσυγχρονισµού των υγειονοµικών δοµών της χώρας υπό το βάρος του τεράστιου οικονοµικού τιµήµατος για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας. Αλλωστε, η Υγεία ήταν και παραµένει κοµβική προτεραιότητα του πρωθυπουργού, ωστόσο είναι απολύτως φυσικό η θεοµηνία να έχει προκαλέσει σηµαντικές ανατροπές.

Μη νοµίζετε πάντως ότι ο όποιος σκεπτικισµός για το υπουργείο Υγείας περιορίζεται µόνο σε.... διαχειριστικά µονοπάτια. Για παράδειγµα, ακόµα και στο Μέγαρο Μαξίµου, ποιος ο λόγος να ανοίξουν στο παρά πέντε των αυτοδιοικητικών εκλογών ζητήµατα που προκαλούν αναταραχή στις τοπικές κοινωνίες; Ενδεικτικό παράδειγµα το παράρτηµα του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα του Πειραιά, που έχει φέρει στα κάγκελα τους πάντες, συµπεριλαµβανοµένων τόσο του δηµάρχου Γιάννη Μώραλη, ο οποίος στηρίζεται επισήµως από τη Ν.∆., όσο και της αντιπεριφερειάρχου -και υποψήφιας µε τον Νίκο Χαρδαλιά, Σταυρούλας Αντωνάκου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 16/9