Η θριαµβευτική νίκη της Νέας ∆ηµοκρατίας στις τελευταίες εθνικές εκλογές αποδεικνύεται πως ενέχει σοβαρούς κινδύνους και παγίδες, καθώς όλα τα προβλήµατα που προκύπτουν στον δηµόσιο βίο της χώρας και της καθηµερινότητας των πολιτών, ελλείψει αντιπολίτευσης, αποκτούν µεγαλύτερη δυναµική στην προβολή τους, µε αποτέλεσµα να ανεβαίνει ο πήχης των προσδοκιών και να µην υπάρχουν πλέον περιθώρια για την επίκληση ελαφρυντικών.

Αυτό σηµαίνει πως οι σηµερινοί κυβερνώντες δεν πρέπει να εφησυχάζουν επειδή στα κόµµατα της αντιπολίτευσης, κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, αναπτύσσονται διαλυτικά φαινόµενα, αλλά να πάρουν σοβαρά και τοις µετρητοίς τη νέα αποστολή που τους ανέθεσε ο ελληνικός λαός, καθώς αυτή την τετραετία µόνο στους πολίτες είναι υπόλογοι και σε αυτούς θα δώσουν εξετάσεις αποτελεσµατικότητας και αξιοπιστίας.

Θα το πληρώσουν

Γιατί εάν τα «φορτώσουν» στον κόκορα, εµφορούµενοι από την πεποίθηση πως οι πολιτικοί τους αντίπαλοι τελούν σε καθεστώς ανυπαρξίας, τότε θα το πληρώσουν ακριβά στις επόµενες κάλπες. Είτε αυτές είναι για την Αυτοδιοίκηση είτε για την Ευρωβουλή είτε για το εθνικό Κοινοβούλιο.

Και αν στο σηµερινό κυβερνητικό σχήµα υπάρχουν κάποιοι που δεν αντιλαµβάνονται πως «κάπως έτσι έχουν τα πράγµατα», ίσως το διαπιστώσουν σύντοµα εάν γίνει ανασχηµατισµός.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 9 Σεπτεμβρίου 2023.