Επρόκειτο για µια έµπνευση του Αλέξη Τσίπρα, προκειµένου να ενισχύσει τα διαχρονικά προβληµατικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρώτη επικεφαλής η συµπαθέστατη Κατερίνα Νοτοπούλου. Aπαντες πίστευαν ότι, µε τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές του 2019, θα καταργείτο µε συνοπτικές διαδικασίες, αφού, εκτός των άλλων, η ύπαρξή του δεν συµβάδιζε µε το τεχνοκρατικό προφίλ του πρωθυπουργού, που απεχθάνεται τα περιττά έξοδα και την άνευ λόγου επιβάρυνση του κρατικού κορβανά. Βλέπετε, η θεσµική υπόσταση που δόθηκε στο εγχείρηµα ήταν απολύτως αφηρηµένη, προκειµένου να προκύψει η οποιαδήποτε πρακτική αξία από τη λειτουργία του. Προς έκπληξη, όµως, ακόµα και των στενότερων στελεχών του Μεγάρου Μαξίµου της προηγούµενης διακυβέρνησης, όχι µόνο το διατήρησε για µία ολόκληρη τετραετία, µε τη σηµερινή βουλευτίνα Καστοριάς Μαρία Αντωνίου στο τιµόνι, αλλά ρητορικά τουλάχιστον επένδυσε και κάποιες στιγµές σε αυτό.

Ο λόγος για το περιβόητο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, που, όπως έγινε γνωστό µε φόντο την προπαρασκευαστική, ενόψει ∆ΕΘ, επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συµπρωτεύουσα στα µέσα της εβδοµάδας, αναµένεται να βάλει λουκέτο, τουλάχιστον µε τη µορφή που όλοι γνωρίζαµε µέχρι σήµερα. Η στήλη, εξάλλου, σας είχε ενηµερώσει εδώ και κανένα δίµηνο για τις σχετικές σκέψεις του στενού µητσοτακικού πυρήνα και πλέον βλέπουµε να εκτυλίσσεται µπροστά µας το χρονικό µιας προαναγγελθείσας εξέλιξης. Με βάση τα όσα διέρρευσαν τις προηγούµενες ηµέρες, η νέα δοµή και οι λειτουργικές ανάγκες που θα προκύψουν µε βάση το σχέδιο του Μαξίµου επιβάλλουν ένα διαφορετικό πλαίσιο οργανογράµµατος σε σχέση µε αυτό του ενός επικεφαλής που διαχειριζόταν τις όποιες αρµοδιότητες αυτού του ∆ιοικητηρίου.

Ως εκ τούτου, οδηγούµαστε σε ένα συλλογικό σχήµα, µε κεντρικό παίκτη τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή, Μιχάλη Μπεκίρη, και δύο «υποσυντονιστές», που θα έχουν την αρµοδιότητα της επικοινωνίας και της οργάνωσης. Για το πρώτο κοµµάτι προαλείφεται η δηµοσιογράφος Ελένη Σώκου, που έχει στο Μέγαρο Μαξίµου την ευθύνη των περιφερειακών ΜΜΕ, και για το δεύτερο ο οικονοµολόγος Γιάννης Παπαγεωργίου, που µετά τη θητεία του στην Πειραιώς επιστρέφει στη γενέτειρά του.

Ολα αυτά υπό την υψηλή εποπτεία βέβαια του Γιάννη Μπρατάκου, αν και µόνο το γενονός ότι ο Μπεκίρης θα κληθεί να κάνει κουµάντο από την Αθήνα είναι ενδεικτικό της υποβάθµισης της όλης υπόθεσης...

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 2/9