Δεν είναι μόνο ο Παύλος Πολάκης που δέχεται πιέσεις και προτροπές από κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, για να κατεβεί ως υποψήφιος, αλλά και ο Διονύσης Τεμπονέρας - και κάποιοι λένε ότι το σκέφτεται. Ανήκει στην εσωκομματική τάση ΡΕΝΕ, που είναι η αριστερή πτέρυγα των παλιών «προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα.

Και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επίσης, σύντροφος της Έφης Αχτσιόγλου, ανήκει στην ίδια τάση, αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα του νεαρού Αχαιού. Ο Τεμπονέρας στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή είχε επισημάνει ότι αν δεν άλλαζε το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος δεν θα ήταν υποψήφιος, ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε έχει δεχτεί πολλές κρούσεις από στελέχη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που θα ήθελαν να τον δουν να διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος.

Ο ίδιος ζυγίζει τα δεδομένα, αλλά αυτό που φαίνεται να τον απασχολεί περισσότερο -και για την ώρα δεν κάνει καμία κίνηση να βάλει υποψηφιότηταείναι το ενδεχόμενο χαμηλής προσέλευσης στις εσωκομματικές εκλογές. Με άλλα λόγια, φοβάται μήπως μαζί με τα ξερά καούν και τα χλωρά, όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει να μη χρεωθεί ο ίδιος τη συνολική αποδοκιμασία των βαρόνων της Κουμουνδούρου από τον κόσμο της Αριστεράς λόγω της μεγάλης αποχής.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 22/8