Η δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ δεν είναι ένα περιστατικό ωµής οπαδικής βίας.

Είναι το αποτέλεσµα της αρνητικής κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της Αστυνοµίας µετά την αποχώρηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι ακατανόητες επιλογές που έγιναν, σε πολιτικό και αστυνοµικό επίπεδο, οδήγησαν (και) στη σηµερινή κατάσταση και αποτυπώνονται στα εγκληµατικά λάθη που έγιναν τα προηγούµενα 24ωρα.

Η απουσία στελεχών µε επιχειρησιακή επάρκεια, εµπειρία και γνώση είναι κάτι παραπάνω από εµφανής. Οσοι γνωρίζουν τα πρόσωπα το επισηµαίνουν µε κάθε ευκαιρία. Η κατάσταση δεν αλλάζει από τη µία µέρα στην άλλη, ούτε βελτιώνεται µε τις όποιες «καρατοµήσεις» ή κρίσεις στην Αστυνοµία. Απαιτείται µεθοδικότητα, σχέδιο, υποµονή και κυρίως η ανάθεση των θέσεων ευθύνης σε κατάλληλα πρόσωπα. Ο τελευταίος που ευθύνεται για την κατάσταση είναι ο σηµερινός υπουργός, για τον απλούστατο λόγο ότι έχει µόνο λίγες ηµέρες που βρίσκεται στη συγκεκριµένη «ηλεκτρική καρέκλα».

Ο κ. Οικονόµου θα κριθεί σε βάθος χρόνου, ενώ τα πρώτα δείγµατα δείχνουν ότι προσπαθεί να αλλάξει τις αρνητικές νοοτροπίες που επικρατούν.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 12/8