Η υποψηφιότητα Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής αντί του Γιώργου Πατούλη ανακατεύει εντελώς την τράπουλα και φέρνει τα πάνω-κάτω. Ο Γιώργος Πατούλης ναι µεν πλήρωσε τις ζεϊµπεκιές σε ηµέρες πένθους, ωστόσο αυτές ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Φωνές για κακή διαχείριση, αδιαφάνεια και αλαζονικές συµπεριφορές ηχούσαν καιρό σαν καµπανάκια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν δυσκολεύτηκε να τουµπάρει το τραπέζι και να δώσει το χρίσµα άµεσα στον Νίκο Χαρδαλιά. Από την πλευρά του, ο Χαρδαλιάς, αν και είχε ανοιχτό τον δρόµο για τις Βρυξέλλες, καθώς ήταν πολύ πιθανό να βρισκόταν σε εκλόγιµη θέση στη «γαλάζια» λίστα για τις ευρωεκλογές, δήλωσε «στρατιώτης» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν αρνήθηκε τη µάχη, παρά το ότι δεν είχε υπολογίσει σε αυτή.

Σχεδόν όλους τους υποψηφίους του Πατούλη θα τους έχει στον συνδυασµό του ο Χαρδαλιάς, ενώ έφερε και δυσάρεστες εκπλήξεις στους ΠΑΣΟΚογενείς που είχαν δώσει τα χέρια µε τον νυν περιφερειάρχη. Σαργκάνης, Ασκητής, Ναυροζίδου, Ανδρουλακάκης, όλοι υποψήφιοι µε το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, δεν στήριξαν τον Σγουρό, στον οποίο έδωσε το χρίσµα η Χαριλάου Τρικούπη, και τώρα βρίσκονται µετέωροι µε τις αιφνιδιαστικές εξελίξεις.

Από την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι το πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης είναι πιο χαλαρό και θα τους δέχονταν πίσω, δεν τους δέχονται όµως από την παράταξη Σγουρού. Οι αυτοδιοικητικοί του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής που στηρίζουν τον Σγουρό είναι έντονα εκνευρισµένοι µε το κόµµα τους, χρεώνοντας καθυστερήσεις στις ανακοινώσεις και υποτονική υποστήριξη στην προσπάθειά τους.

∆ύσκολοι καιροί για µεταγραφές αεροδροµίου στην πολιτική…

*Δημοσιεύτηκε στο «Secret» στις 05/08