Στο διαφηµιστικό σποτ της «Ελληνικής Αγωγής» που ενηµερώνει τους ενδιαφεροµένους ότι άρχισαν οι εγγραφές για µαθήµατα Αρχαίων Ελληνικών πρωταγωνιστεί ο γιος του Αδωνι Γεωργιάδη και της Ευγενίας Μανωλίδου, Αναστάσιος-Αλκαίος. Μάλιστα, αξίζει να σηµειωθεί ότι στο βίντεο για το τµήµα παίδων ο γιος του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οµιλεί αρχαία ελληνικά.

«Ευδαιµονία δύναµις αυτάρκης προς το ευ ζην», ακούγεται να λέει σε ένα από τα σποτ ο µικρός Αναστάσιος-Αλκαίος, δηλαδή «Η ευδαιµονία είναι µια ανεξάρτητη ισχύς, που στοχεύει στην καλοζωία». Στο τέλος του βίντεο εµφανίζεται η Ευγενία Μανωλίδου, η οποία δίνει περαιτέρω πληροφορίες για τις εγγραφές.

Σε άλλο σποτ, ο γιος του υπουργού κάθεται στον καναπέ µε τον τηλεοπτικό του πατέρα και τρώνε µαζί ποπ κορν, ενώ παράλληλα παρακολουθούν αγώνα. Κάποια στιγµή ακούγεται ο µικρός να λέει: «Σήµερα θα κερδίσουµε» και τότε ο «πατέρας» του απαντά: «Μηδένα προ του τέλους µακάριζε», µε τον Αναστάσιο-Αλκαίο να τον κοιτάζει έκπληκτος. «Τι µε κοιτάς; Εχει και τµήµατα ενηλίκων η “Ελληνική Αγωγή”!», απαντά στον µικρό, ο οποίος σηκώνει τους ώµους του και αµέσως µετά συνεχίζει να τρώει τα ποπ κορν του. Μάλιστα, στο βίντεο ο γιος του Αδωνι Γεωργιάδη φορά µπλούζα µε το σήµα της «Ελληνικής Αγωγής».

Ο κ. Γεωργιάδης µίλησε αποκλειστικά στο «Secret» για τον γιο του και τα πρωτότυπα σποτ της «Ελληνικής Αγωγής». «Είµαι πάρα πολύ υπερήφανος που ο γιος µου, ο Αλκαίος, αγαπάει τόσο πολύ τα αρχαία ελληνικά και πρωταγωνίστησε σε αυτά τα σποτ µε τόσο µεγάλη χαρά. Βεβαίως, θέλω να πω για άλλη µία φορά ότι η Ευγενία Μανωλίδου στην “Ελληνική Αγωγή” έχει κάνει ένα µικρό θαύµα. Ο Αλκαίος είναι 9 ετών. Θα πάει ∆' ∆ηµοτικού και µιλάει πολύ καλά αρχαία ελληνικά», τόνισε.

Χωρίς τρακ στις κάμερες ο Αναστάσιος Αλκαίος

Ο γιος του κ. Γεωργιάδη έχει µιλήσει ξανά στο παρελθόν µπροστά στις κάµερες, όταν πριν από µήνες ο πατέρας του τον «σύστησε» στους ρεπόρτερ των τηλεοπτικών καναλιών.

Ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τότε, ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε σε κατάστηµα παιχνιδιών και µιλούσε για το «Καλάθι του Αϊ-Βασίλη» (σ.σ.: µέτρο στήριξης για την ακρίβεια). Μαζί του ήταν και ο Αναστάσιος Αλκαίος, ο οποίος χωρίς τρακ και µε «αέρα» εξήγησε στους δημοσιογράφους τι παιχνίδια αγόρασε για τα Χριστούγεννα.

Χωρίς αμφιβολία, ο 9χρονος γιος του υπουργού βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του και λατρεύει τα αρχαία ελληνικά. Το 2019, µάλιστα, είχε τραγουδήσει τα κάλαντα στα αρχαία ελληνικά σε εκδήλωση που είχε πραγµατοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής. Το σχετικό βίντεο είχε αναρτήσει στα social media ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, ενώ αξίζει να σηµειωθεί ότι στη γιορτή συµµετείχαν ουκ ολίγα παιδιά που φοιτούν στην «Ελληνική Αγωγή».

Από το 1994 η «Ελληνική Αγωγή»

Η «Ελληνική Αγωγή», που έχει πλέον πάνω από 6.000 αποφοίτους, άνοιξε πρώτη φορά τις πύλες της στους µαθητές το 1994 και φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας. «Η διδασκαλία βασίζεται στον ενεργό ρόλο της ετυµολογικής ανάλυσης των λέξεων, µε στόχο να αναδειχθεί η διαχρονικότητα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας», είχε αναφέρει στο παρελθόν ο κ. Γεωργιάδης. Επιπλέον είχε πει ότι ξεκίνησε το συγκεκριµένο εγχείρηµα «σε µια εποχή που η εκµάθηση της αρχαίας γλώσσας εθεωρείτο, από το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας, υποχρεωτική “σχολική αγγαρεία”, µε διάχυτη την πίστη ότι τα ελληνικά που µιλάµε σήµερα δεν έχουν καµία σχέση µε τη γλώσσα των αρχαίων κειµένων». Αξίζει να σηµειωθεί ότι τα µαθήµατα της «Ελληνικής Αγωγής» αρχίζουν και πάλι στις 8 Σεπτεµβρίου.

*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» το Σάββατο 8 Αυγούστου 2023