Το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοινώθηκαν οι 63 γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης (Δείτε εδώ: Κυβέρνηση: Αυτοί είναι οι 63 γενικοί και ειδικοί γραμματείς).

Ανάμεσα στα ονόματα αυτά υπήρξαν και στελέχη προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως η Ζέφη Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ, μία κίνηση που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στο άκουσμά της, καθώς πλέον αποτελεί τη νέα γενική γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κ. Δημαδάμα, πέραν του πλούσιου επαγγελματικού βιογραφικού της, με διδακτορικές σπουδές στην Περιφερειακή ανάπτυξη-Οικονομικά του περιβάλλοντος, με εξειδίκευση στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας, αποτέλεσε ενεργότατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Είχε θέσει βουλευτική υποψηφιότητα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας στο παρελθόν, ενώ διετέλεσε αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, μέχρι και σήμερα κατέχει το πόστο της αντιπροέδρου Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Women). Αποτέλεσε συνεργάτη της αείμνηστης προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά.

Μερικούς μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές με μία ανάρτηση γεμάτη αιχμές είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τις εκλογές του Μαΐου 2023, τονίζοντας όμως πως θα παρέμενε «στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ». Συγκεκριμένα, υπογράμμιζε πως «η πολιτική σήμερα έχει τοξικότητα, έχει δυσκολίες -περισσότερες και σκληρότερες για τις γυναίκες υποψήφιες-, ενώ θέλει ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους (δεν έχω ούτε θέλω να έχω χορηγούς). Αφορά μόνο τους πλούσιους ή τους γόνους, τα παιδιά πολιτικών που κρατούν την “παράδοση” με το επίθετό τους, τους καρεκλοκενταύρους ή τους υποψήφιους του κομματικού σωλήνα».

Διαγράφηκε από ΠΑΣΟΚ και PES

Μετά τη γνωστοποίηση τοποθέτησής της στο νέο της πόστο, ο γραμματέας της ΚΠΕ του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ανακοίνωσε τη διαγραφή της, καθώς και τη δρομολόγηση της αντικατάστασής της στο PES WOMEN.

«Η Ζέφη Δημαδάμα με την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της γ.γ. Ισότητας στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Με απόφασή μου διαγράφεται από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του κόμματος. Επίσης δρομολογήθηκε ήδη η αντικατάστασή της στο PES WOMΕN», αναφέρει η ανακοίνωση.