Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι ένα πρόσωπο µε µεγάλη επιρροή στον κόσµο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση ως υποψήφιος δήµαρχος Αθηναίων, υπήρξε δηµοφιλής ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, η αξιοπρεπέστατη αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε ακόµα πιο δηµοφιλή, τα πήγε πολύ καλά ως επικεφαλής του ελληνικού τµήµατος της ∆ιεθνούς Αµνηστίας και αργότερα ως επικεφαλής του προοδευτικού think tank «Ετερον» και συγκίνησε το 17% που παρέµεινε κοντά στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας τη στήριξή του στον δρόµο προς τις εκλογές του Ιουνίου.

Για όλους αυτούς τους λόγους υπήρξε ζωηρή σεναριολογία, στην πρώτη φάση µετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ότι µπορεί να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόµµατος. Ο ίδιος ξεκαθάρισε γρήγορα τις προθέσεις του, αλλά το ότι δεν θα πάρει µέρος στην κούρσα διαδοχής του Τσίπρα δεν σηµαίνει ότι δεν θα ασχοληθεί ενεργά µε την προσπάθεια για την ανάκαµψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες της στήλης, ο Σακελλαρίδης έχει συµφωνήσει µε την Εφη Αχτσιόγλου να είναι δίπλα της ως επικεφαλής πολιτικού σχεδιασµού, εφόσον εκείνη εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή θα είναι η πρώτη της επιτυχία: ότι έφερε ξανά στην πρώτη γραµµή ένα στέλεχος που παρέµενε αποστασιοποιηµένο για περίπου οκτώ χρόνια.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 15/7