Το θέµα των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί το µεγάλο «αγκάθι» για την αξιωµατική αντιπολίτευση, αφού, πέρα από τα εσωκοµµατικά τους, στην Κουµουνδούρου αναζητούν και τους... ήρωες οι οποίοι θα εκτεθούν στην ψήφο των πολιτών τον ερχόµενο Οκτώβριο.

Με δεδοµένο ότι στο τέλος Αυγούστου πρέπει να έχουν καταθέσει συνδυασµούς για τους δήµους και τις περιφέρειες, τα πράγµατα µοιάζουν να είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι στην Περιφέρεια Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει Γιώργο Ιωακειµίδη.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ακούγεται έντονα το όνοµα του Νικόλα Φαραντούρη, που πήγε περίφηµα στη µονοεδρική της Κεφαλλονιάς ως υποψήφιος βουλευτής.

Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας µάλλον έχει κλείσει ο Απόστολος Γκλέτσος...

Για την Περιφέρεια Ηπείρου συζητούνται τα ονόµατα του Τριαντάφυλλου Αλµπάνη, του Μάριου Κάτση και του Γιάννη Στέφου, που εκλέχτηκε στις πρώτες εκλογές βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα, αλλά όχι και στις δεύτερες.

Για τη ∆υτική Ελλάδα συζητείται ο Θάνος Μωραΐτης, ενώ στην Κρήτη παίζεται το αν θα στηριχτεί εκ νέου ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 15/7