«Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει πόρτες υποδοχής και έχει πλέον δυνατότητες προσέγγισης µε τον ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασµό στο Twitter η Αννα ∆ιαµαντοπούλου, δείχνοντας έτσι ουσιαστικά µια κατεύθυνση στον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται, το ΠΑΣΟΚ, µε τον οποίο ωστόσο εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε απόσταση και δεν ασχολείται ενεργά.

Με την τοποθέτησή της αυτή ξεκίνησαν σενάρια περί επιστροφής της και ανοιχτών διαύλων της µε τον Νίκο Ανδρουλάκη. Παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις άνοιξαν, µεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει υπάρξει κάποια πρόσφατη επικοινωνία.

Την ίδια ώρα, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν κάποια νεότερη εξέλιξη για την Αννα ∆ιαµαντοπούλου, δεν κρύβουν όµως ότι η εκτίµηση στο πρόσωπό της είναι δεδοµένη, χωρίς κανείς να κλείνει την πόρτα. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που µετά την τοποθέτησή της για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά συζητούσαν το ενδεχόµενο της συµβολής της στη διαµόρφωση του προγράµµατος του ΠΑΣΟΚ ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Ούτε αυτό, ωστόσο, το σενάριο επιβεβαιώνεται από καµία πλευρά. Με δεδοµένο όµως ότι η Αννα ∆ιαµαντοπούλου δεν εντάχθηκε στην κυβέρνηση της Ν.∆. -αν και το όνοµά της ακούστηκε σε πολλά σενάρια και είχε συζητηθεί πριν από τις εκλογές στα δηµοσιογραφικά γραφεία- και τοποθετείται αποτελώντας συχνά σηµείο αναφοράς για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, το άνοιγµα των διαύλων δεν µπορεί να αποκλειστεί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάντως, µε τα µέχρι τώρα δεδοµένα, δεν έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει ούτε µε την ίδια ούτε µε άλλους πρώην υπουργούς της παράταξής του που πλέον δεν είναι ενεργοί, καθώς η τακτική που ακολουθεί για τα εσωτερικά του κόµµατός του προσανατολίζεται στην αξιοποίηση νέων στελεχών και άγνωστων στο ευρύ κοινό. Η συνταγή της λεγόµενης «ανανέωσης», η οποία βέβαια συνδυάζεται και µε πρόσωπα της απόλυτης εµπιστοσύνης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δείχνει να επικρατεί µέχρι στιγµής. Καλά όµως τα νέα και ενδεχοµένως πάντα «εντός γραµµής» στελέχη, ωστόσο τα ονόµατα µε βάρος και εµβέλεια στον δηµόσιο διάλογο λείπουν από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στον τοµέα της επικοινωνίας και του σχεδιασµού πολιτικής δείχνει να χρειάζεται ενισχύσεις.

Το βέβαιο είναι ότι αρκετοί είναι πρόθυµοι να µεσολαβήσουν, ώστε να επικοινωνήσουν Ανδρουλάκης και ∆ιαµαντοπούλου.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 8/7