Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ωστόσο η πρωτοβουλία του αυτή δεν σηματοδότησε την πρόθεσή του για περαιτέρω εναγκαλισμούς με εμβληματικές προσωπικότητες του «εκσυγχρονιστικού» χώρου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έγινε αποδέκτης ουκ ολίγων επιθέσεων φιλίας και επαινετικών αναφορών μετά τον θρίαμβό του στις εσωκομματικές εκλογές από κορυφαία στελέχη του «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ, όπως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη κ.ά.

Τα προαναφερθέντα στελέχη, ναι μεν, δεν ανήκουν στην κατηγορία των «εκσυγχρονιστών» που στο παρελθόν αυτομόλησαν στη Νέα Δημοκρατία ή στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο με δική τους ευθύνη και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους είτε αποστασιοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας μοναχικούς δρόμους, είτε βρέθηκαν στο επίκεντρο της «μεταγραφολογίας» κυρίως προς τη γαλάζια όχθη του πολιτικού χάρτη.

Ασχέτως εάν ο σημερινός πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν ενδιαφέρθηκε να τους «διεκδικήσει» στον βαθμό που πολλοί το είχαν προεξοφλήσει μετά βεβαιότητας.

Στην παρούσα φάση, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν διακατέχεται από σπουδή ή βιασύνη να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με το πολιτικό τους μέλλον, στέλνοντας μηνύματα προνομιακής αντιμετώπισης τόσο του Ευ. Βενιζέλου όσο και της Διαμαντοπούλου ή του Φλωρίδη. Από την άλλη, διαπιστώνει πως η συζήτηση που έχει ανοίξει ακόμα και για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές εδράζεται σε διαρροές που δεν συνδέονται με το δικό του περιβάλλον, αλλά είναι αποτέλεσμα επικοινωνιακής σεναριολογίας.

Επίσης, ακόμα και στην περίπτωση που το επόμενο διάστημα έχει κάποια συνάντηση μαζί τους, θα είναι στο πλαίσιο των γενικότερων επαφών του. Επομένως, δεν συνεπάγεται και το κλείσιμο συμφωνιών για την ένταξή τους στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές. Και αυτό διότι στο παρασκήνιο έχει φουντώσει η φημολογία πως ένα ραντεβού με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, μπορεί να σημάνει την επιστροφή του τελευταίου στην ενεργό κομματική δράση και τη συμμετοχή του ακόμα και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή, μάλιστα, την τελευταία συνέντευξή του στο MEGA, η συζήτηση για επικείμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. αναθερμάνθηκε στη βάση σεναρίων περί ενεργοποίησής του. Βέβαια, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, καθώς εμμέσως πλην σαφώς επιχείρησε να τον παρουσιάσει ως «δικό του» πολιτικό δημιούργημα, ενώ είναι γνωστό πως στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές δεν στήριξε την υποψηφιότητά του. «Ο κ. Ανδρουλκης έχει μια ιστορική σχέση μαζί μου. Τον πρότεινα για γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, του πρότεινα να μπει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, ήθελα να εκλεγεί ευρωβουλευτής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 4/3