Kινητοποίηση για να μη μιλήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άδεια έδρανα στη Βουλή κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, με αφορμή τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν μετά την ομιλία του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, να δώσουν όλοι οι βουλευτές το «παρών» στην ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς οι τοποθετήσεις μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών δίνονται κατά προτεραιότητα.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως παρότι η Έφη Αχτσιόγλου, φερόμενη ως διεκδικήτρια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η τομεάρχης Οικονομικών και εισηγήτρια από πλευράς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν υπήρξε η ανάλογη κινητοποίηση. 

Για του λόγου το αληθές, στις 13:26 στάλθηκε το εν λόγω μήνυμα: «Η διαδικασία συζήτησης προγραμματικών θα ξεκινήσει σήμερα στις 17:00 με ομιλία του πρωθυπουργού. Ακολουθεί ομιλία του κατά προτεραιότητα βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτου. Κατά τις 19:00 αναμένεται η ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συντρόφου Σωκράτη Φάμελλου. Να είστε όλοι παρόντες».

Στις 14:29 εστάλη διορθωτικό μήνυμα που ανέγραφε τα εξής: «Μετά από νεότερη απόφαση του προέδρου της Βουλής, η διαδικασία αρχίζει με την ομιλία του πρωθυπουργού στις 17:00. Ακολουθεί η ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συντρόφου Σωκράτη Φάμελλου και μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των κατά προτεραιότητα ομιλητών (Ευ. Τσακαλώτος/ΣΥΡΙΖΑ)».