Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ αναμένεται, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, να πραγματοποιήσει περί τα μέσα Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα δει πολύ κόσμο και φυσικά θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Εφόσον οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο ταξίδι, εκτός από τον πρωθυπουργό στην κυβερνητική αποστολή θα μετέχουν και τέσσερις, πέντε υπουργοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταξίδι του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ξεκίνησε να το προετοιμάζει εδώ και αρκετό καιρό η νέα υφυπουργός και έμπειρη διπλωμάτισσα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Επίσης ενεργό ρόλο στην προετοιμασία του ταξιδιού έχει και ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης.

Τι αναφέρει το Βig Mouth

-Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ αναμένεται (όπως πληροφορούμαι) να πραγματοποιήσει περί τα μέσα Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος Μητσοτάκης. Θα δει πολύ κόσμο και φυσικά θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Εφόσον οριστικοποιηθεί το συγκεκριμένο ταξίδι, εκτός από τον πρωθυπουργό στην κυβερνητική αποστολή θα μετέχουν και τέσσερις, πέντε υπουργοί. Για παράδειγμα δεν αποκλείω να πάρει μαζί του, τον νέο ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου. Και αυτό γιατί στη δεύτερη θητεία εκτός από την original διπλωματία, ο πρόεδρος Κυριάκος, δίνει έμφαση και στην οικονομική και δη αυτή με τους Αμερικάνους.

! Το ταξίδι του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ξεκίνησε να το προετοιμάζει εδώ και αρκετό καιρό η νέα υφυπουργός και έμπειρη διπλωμάτισσα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που ήταν πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ από το 2020 μέχρι και προχθές. Επίσης ενεργό ρόλο στην προετοιμασία του ταξιδιού έχει και ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης, που για όσους το αγνοούν διατηρεί στενούς δεσμούς με την υφυπουργό Παπαδοπούλου. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι ο καλός του λόγος, έπαιξε ρόλο στην κυβερνητική αξιοποίηση της έμπειρης διπλωμάτισσας.