Πάνω από 300 μικρομεσαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και βρέθηκαν στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες διεύρυνσης της Κουμουνδούρου επί προεδρίας Α. Τσίπρα, βρίσκονται σύμφωνα με τις πληροφορίες σε συνεννοήσεις για να οργανώσουν μαζικά την αποχώρησή τους.

Στην πλειονότητά τους τα πρόσωπα αυτά βρέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ ως μέλη οργανωμένων Πολιτικών Κινήσεων με προοδευτικό και πατριωτικό πρόσημο, που είχαν ιδρυθεί την περίοδο των μνημονίων, που το ΠΑΣΟΚ άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα. Οι καθοδηγητές των μελών αυτών είναι παλαιά στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και, όπως μαθαίνω, ήδη έχουν ανοίξει μυστικούς διαύλους επικοινωνίας με ανθρώπους του Ν. Ανδρουλάκη.

Επίσης, υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων μια ακόμη ομάδα με «ΠΑΣΟΚογενή» προέλευση, η κίνηση Πράττω, με επικεφαλής τον Ν. Κοτζιά, βρίσκεται σε φάση αναζήτησης λύσεων για το μέλλον του προοδευτικού χώρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως χθες ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, συγκάλεσε διαδικτυακό «συναπάντημα» των μελών της κίνησης Πράττω, ώστε να καθορίσουν τη στάση τους επάνω, πλέον, στο σενάριο μιας άλλης ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 30/6