Με γεμάτο το… ρεζερβουάρ εισέρχεται στο τελευταίο 20ήμερο της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την τριήμερη αναστολή της δραστηριότητάς του λόγω του COVID.

Ήδη από χθες το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε διαδοχικές συναντήσεις με στενούς συνεργάτες του διά της φυσικής του παρουσίας στο «στρατηγείο» της Πειραιώς, προκειμένου να επικαιροποιήσει το πρόγραμμα, αλλά και την επικοινωνιακή στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στην τελική ευθεία προς την κάλπη της 25ης Ιουνίου. Την ίδια ώρα, τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του κόμματος έχουν ήδη ξεκινήσει να… οργώνουν νομούς, δήμους και κωμοπόλεις ανά την επικράτεια, βάσει του προγραμματισμού που έχουν εκπονήσει εδώ και 10 ημέρες οι Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης, Νίκος Χαρδαλιάς και Θανάσης Νέζης.

Τον τόνο για τη στρατηγική, που θα ακολουθήσει εφ’ εξής ο νικητής των εκλογών της 21ης Μαΐου, έδωσε αργά το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

Η «γαλάζια» ατζέντα

Αρμόδιες κομματικές πηγές επιβεβαιώνουν πως ο κ. Μητσοτάκης θα εξακολουθήσει να επιστρατεύει το θετικό αφήγημα, εξηγώντας στους πολίτες τις λύσεις που προτείνει ο ίδιος και το κόμμα του για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, μακριά από κοκορομαχίες και ανέξοδες μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.

Έμπειρα κομματικά στελέχη τονίζουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά και τα λοιπά «γαλάζια» στελέχη θα εξακολουθήσουν το «πρέσινγκ» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμά τους και δη αυτό που αφορά την οικονομία και τη φορολογία. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι τα… φάλτσα και οι εξομολογήσεις στελεχών τόσο της Κουμουνδούρου όσο και της Χαριλάου Τρικούπη για την επιβολή νέων φόρων απλά προδίδουν την κρυφή ατζέντα που διατηρούν, ειδάλλως, όπως λέγεται, το πρόγραμμά τους δεν… βγαίνει, ενώ θέτει εν κινδύνω και την εύθραυστη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα εξακολουθήσει να ασκεί πιέσεις σε Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να προσφύγουν σε έναν τρίτο, ανεξάρτητο φορέα με κύρος, που θα κοστολογήσει μακριά από… πολιτικούς υπολογισμούς τις προγραμματικές δεσμεύσεις τους.

Στη ΝΔ θεωρούν πως τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν εξόχως αποκαλυπτικά της ανευθυνότητας που διακατέχει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και υπογραμμίζουν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύεται το «γαλάζιο» επιχείρημα ότι απαιτείται μία ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να διώξει τα σύννεφα της αστάθειας πάνω από τη χώρα σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο.

Έτοιμο και το σποτ

Στις επόμενες ώρες ή το αργότερο τα επόμενα 24ωρα θα κυκλοφορήσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», και το νέο κεντρικό προεκλογικό σποτ του κόμματος υπό το σύνθημα «Σταθερά - τολμηρά - μπροστά για μία αυτοδύναμη Ελλάδα». Στελέχη που έχουν ενεργό ρόλο στα της επικοινωνίας τονίζουν ότι η προσθήκη της φράσης «για μία αυτοδύναμη Ελλάδα» κατ’ ουσίαν αποτελεί τη «γέφυρα» ανάμεσα στην προεκλογική καμπάνια του 2019 και την τωρινή. Κατά τα λοιπά, το περιεχόμενο θα παραμείνει εν πολλοίς το ίδιο: πως δηλαδή μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ εγγυάται την ταχεία δρομολόγηση των μεγάλων αλλαγών, που πρέπει να επισυμβούν στον τόπο, ώστε να συγκλίνει το ταχύτερο δυνατό προς την Ευρώπη.

Τέλος, στη ΝΔ δεν θα… εγκαταλείψουν, όπως διαμηνύουν, και την εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση των μειονοτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι των κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ, σε Κομοτηνή και Ξάνθη αντιστοίχως. Από την Πειραιώς καλούν την Κουμουνδούρου να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτιά της τους δύο υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν από τη ΝΔ, καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο.

Οι επόμενοι σταθμοί των προεδρικών περιοδειών

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να περιοδεύσει στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών και συγκεκριμένα στη νέα Ιωνία, ενώ το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί προς τον Βορρά και συγκεκριμένα θα επισκεφθεί περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, όπως η Θάσος, η Καβάλα και η Δράμα. Μεθαύριο Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει στο λεκανοπέδιο και αναμένεται να επισκεφθεί τον Ασπρόπυργο. Την Παρασκευή ο νικητής των εκλογών του Μαΐου θα μεταβεί στην πολύπαθη βόρεια Εύβοια, αλλά και στο Νομό Φθιώτιδας, ενώ το Σάββατο θα περιοδεύσει σε Πέλλα και Πιερία.

Την Κυριακή είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Ανατολική Αττική.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 6/6