Οµολογώ ενώπιον Θεού και αναγνωστών ότι άρχισα να αντιλαµβάνοµαι µε µεγάλη χρονοκαθυστέρηση τον (πραγµατικό) ρόλο που φαίνεται να έχει στο µυαλό του προέδρου Μητσοτάκη ο συγγραφέας Απόστολος ∆οξιάδης. Για να γίνω πιο συγκεκριµένος, αν και γνώριζα την πολύ καλή άποψη που είχε ο πρώην πρωθυπουργός για τον άνδρα, δεν είχα πάρει χαµπάρι ότι έχει αναπτύξει µαζί του (όπως πληροφορούµαι) έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας.

Αν κατάλαβα καλά, γιατί µε αυτά τα περίπλοκα δεν είµαι και τόσο καλός (ενώ στα υπόλοιπα είµαι σχεδόν τέλειος), ο ∆οξιάδης είναι κάτι σαν θεωρητικός του προέδρου Κυριάκου. Καταθέτει ιδέες, προτείνει πρόσωπα, δείχνει δρόµους προς το µέλλον! Στο πλαίσιο αυτό, όλα αυτά τα χρόνια τού έχει προτείνει (ο ∆οξιάδης), εκτός από ιδέες, και κάποια πρόσωπα, µε πρώτη και καλύτερη την Ειρήνη Αγαπηδάκη, που πλέον βρίσκεται στη µαρκίζα της Ν.∆. ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο ∆οξιάδης έχει κι άλλους φίλους µε τους οποίους ο Μητσοτάκης επεδίωξε το άνοιγµα (και του βγήκε) στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Είναι φίλος µε τον Πιερρακάκη και κολλητός µε τον Χρυσοχοϊδη. Κι όταν λέω κολλητός, µπορεί και να αδικώ τη σχέση των δύο ανδρών. 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 24/6