Με… ποδοσφαιρικούς όρους μίλησε σήμερα, Πέμπτη, ο Κώστας Ζαχαριάδης αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον Αρσέν Βενγκέρ, τον Γάλλο προπονητή της βρετανικής ομάδας, ο οποίος έμεινε στον πάγκο της για 22 χρόνια (1996-2018).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της κουβέντας στο πάνελ του ΑΝΤ1 ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης είπε πως «χωρίς να έχω διάθεση να ποδοσφαιροποιήσω την πολιτική, αν μετά την ήττα μίας ομάδας βγει ο προπονητής και πει χάσαμε γιατί κάναμε λάθη και θα δούμε τι θα κάνουμε. Βέβαια είναι και οι μετεγγραφές είναι και οι αποχωρήσεις», με τον Κώστα Ζαχαριάδη να αναφέρει «είναι και η ανανέωση να πάρεις από τις ακαδημίες».

Τότε, ο δημοσιογράφος Νίκος Ελευθερόγλου είπε «είναι και η αλλαγή προπονητή», με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει «είμαστε το μοντέλο της Αρσεναλ. Έχουμε τον Βενγκέρ και θα πάρουμε πρωτάθλημα».

Ο δημοσιογράφος απάντησε πως: «Έχετε καιρό να πάρετε πρωτάθλημα».

Αναλυτικά ο διάλογος:

Δημοσιογράφος: Είναι και αλλαγή προπονητή.

Ζαχαριάδης: Εμείς κ.Ελευθερόγλου είμαστε το μοντέλο της Αρσεναλ. Εχουμε τον Βεγκέρ και θα πάρουμε πρωτάθλημα, μην στεναχωριέστε.

Δημοσιογράφος: Εχετε καιρό να πάρετε πρωτάθλημα.

Για την ιστορία πάντως το τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε η Αρσεναλ με τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της ήταν το 2004 και κύπελλο το 2017. Την επόμενη χρονιά, το 2018, ο Γάλλος αποχώρησε από την ομάδα του Λονδίνου.

Δείτε το απόσπασμα από το 11:10'':