«Είμαι πάντα παρών ως στέλεχος του κόμματος», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ζαχαριάδης αναγνώρισε την ήττα του κόμματος του κάνοντας λόγο για εκλογική καθίζηση.

Παράλληλα ανέφερε πως στις επόμενες εκλογές το στοίχημα είναι ο κ. Μητσοτάκης να μην είναι ανεξέλεγκτος και παντοδύναμος.

Ακόμη σημείωσε πως το κόμμα πρέπει να δει καθαρά και να ομολογήσει τις αδυναμίες του ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως έχει παίξει θετικό ρόλο στην διαδρομή των πολλών ετών.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή την μάχη για την είσοδο του στη Βουλή

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Είμαι πάντα παρών από τα 17 μου ως στέλεχος του κόμματος. Εγώ ούτε βουλευτής γεννήθηκα ούτε κληρονόμησα καμία έδρα, με τίμησε ο λαός σε ηλικία 34 ετών έγινα βουλευτής και είμαι πάρα παρών με τις ιδέες μου και τις αξίες μου ως στέλεχος του κόμματος πάντα.

Για την εκλογή της κας Λινού

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Ήταν μια θετική και σημαντική προσθήκη η κα Λινού στο ψηφοδέλτιο του Βορείου τομέα όπως και ο κ. Γεροντιάφας στη Θεσσαλονίκη, όπως και ο κ. Οθ. Ηλιόπουλος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας που δείχνουν παρά το χθεσινό πολύ αρνητικό αποτέλεσμα και την εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο χώρος ο δικό μας έχει στις τάξεις του πολύ σοβαρούς ανθρώπους επιστήμονες.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί έχοντας πάρει το χθεσινό μήνυμα της κάλπης και αναγνωρίζοντας στην πράξη τα λάθη, τις αδυναμίες και τις αστοχίες μας να μιλήσουμε ξανά με αυτούς τους ανθρώπους.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Υπάρχει ένα πολιτικό στοίχημα στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης να μην είναι ανέλεγκτος, ανεξέλεγκτος και παντοδύναμος αυτό είναι κακό για την ίδια τη δημοκρατία βέβαια αυτό δεν θα το αποφασίσω εγώ, θα το αποφασίσουν οι πολίτες με την ετυμηγορία τους στις επόμενες εκλογές. Όπως και η χθεσινή τους ετυμηγορία είναι απολύτως κατηγορηματική και πρέπει να δώσει σε εμάς πολλά μηνύματα.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Είναι σαφές κατά τη γνώμη μου ότι στραβά αρμενίζουμε σε μια σειρά ζητήματα. Θα καταθέσω πλήρως την άποψη μου στα συλλογικά όργανα του κόμματος και διαφωνώ με κάποιους φίλους και συνοδοιπόρους οι οποίοι με τον ένα τον άλλο τρόπο επιχειρούν αυτή η συζήτηση να γίνει είτε στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση. Θέλω να πω όμως κάτι το οποίο είναι προφανές, το ζήτημα της ομογενοποίησης του πολιτικού μας λόγου δεν γίνεται άλλα να λεει ο πρόεδρος, άλλα να λεω εγώ άλλα να λεει ο άλλος αυτό δημιούργησε μια θολερή εικόνα και άλλα ζητήματα στην στρατηγική μας. Πολλές φορές στον πυρήνα της προεκλογικής περιόδου ένα είδος εσωστρέφειας και αυτοαναφορικότητας λες και όλη η συζήτηση στην κοινωνία είναι στα δικά μας ζητήματα κλπ.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Είναι απολύτως σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης κατόρθωσε να φωτίσει με τρόπο καθαρό τα δικά του πλεονεκτήματα και όπου είχαμε εμείς μειονεκτήματα ή αδυναμίες να τις φωτίσει επίσης, και για αυτό δημιουργήθηκε αυτό το αποτέλεσμα το οποίο δεν είναι μια απλή διαφορά, είναι μια μεγάλη απόσταση. Πιστεύω όμως ότι τα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας είναι μπροστά μας και πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη στην ελληνική κοινωνία για λόγους δημοκρατίας, για λόγους ελέγχου, για λόγους πολιτικών αντίβαρων να υπάρχει ένας ισχυρός προοδευτικός και δημοκρατικός πόλος ο οποίος από την επόμενη κιόλας μέρα πρέπει να αλλάξει και να ανασυγκροτηθεί και στο επίπεδο του κόμματος αλλά και στο επίπεδο του χώρου.

Ερωτηθείς αν μπαίνει θέμα αλλαγής πολιτικού αρχηγού στο ΣΥΡΙΖΑ

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Εμείς πάθαμε μια μεγάλη εκλογική ζημιά για να μπορέσουμε να αρχίσουμε να ανατάσσουμε αυτή τη βλάβη και να εκφράσουμε ξανά τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού προοδευτικού και αριστερού κόσμου της χώρας πρέπει να δούμε καθαρά και να ομολογήσουμε και τις αδυναμίες μας και τα πλεονεκτήματά μας. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει παίξει ένα απολύτως θετικό ρόλο σε όλη αυτή τη διαδρομή των πολλών ετών, ξεκινήσαμε ένα κόμμα μικρό, γίναμε ένα κόμμα μεγάλο και τώρα έχουμε αυτό το χθεσινό αρνητικό αποτέλεσμα αλλά είμαστε ο κύριος χώρος που εμπιστεύονται οι αριστεροί και οι κεντροαριστεροί πολίτες. Όταν ένας κόσμος αισθάνεται πληγωμένος, στεναχωρημένος και οργισμένος και είναι δικαιολογημένο αυτό θα έλεγα ότι θέλει μια ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή. Θεωρώ ότι ο Αλ. Τσίπρας και στην ελληνική κοινωνία έχει αφήσει σαφές αποτύπωμα και αποτέλεσμα με τρόπο θετικό, παρά το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, και ευρωπαϊκά είναι ένας διεθνής συνομιλητής όχι μόνο για το χώρο αλλά και για τη χώρα και αυτό πιστώνεται στα απολύτως θετικά του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜ: Άρα θα μείνετε με τον ίδιο αρχηγό;

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Κατά τη γνώμη μου προέχει να διορθώσουμε άλλες αδυναμίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συλλογική υπόθεση και ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να είναι στη πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας ανασυγκρότησης του χώρου.