Ενας από τους ψαγµένους φίλους µου (έχω και τέτοιους), µε αφορµή τα όσα γράφονται τις τελευταίες µέρες περί του ενδεχοµένου υπουργοποίησης της παλιάς ΠΑΣΟΚας υπουργού Αννας ∆ιαµαντοπούλου, θυµήθηκε µια επίσης παλιά (αν και σχετικά πρόσφατη) ιστορία.

Σύµφωνα µε τον ψαγµένο φίλο µου, την περίοδο που ο πρόεδρος Μητσοτάκης αναζητούσε τον διάδοχο του Προκόπη (Πάκη) Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, ανάµεσα στα (πολλά) γυναικεία πρόσωπα ήταν και η Αννούλα της Coca-Cola που (ως γνωστόν, διαχρονικά και σταθερά) πάει µε όλα. Και ενώ οι γνωρίζοντες το (τότε) παρασκήνιο προεξοφλούσαν τη µετακίνηση της ∆ιαµαντοπούλου στο Προεδρικό, τελικώς τη βεβαιότητα διαδέχθηκε η πλήρης απογοήτευση.

Εκείνη την περίοδο υπήρξε µια ψύχρα στις σχέσεις του Μητσοτάκη µε τη ∆ιαµαντοπούλου. Ο χρόνος όµως ήρθε να γιατρέψει τις όποιες πληγές είχε αφήσει η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να µην προτείνει (τελικώς) για το αξίωµα του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας την παλιά υπουργό του Σηµίτη. Ετσι, τώρα που θεραπεύτηκαν οι όποιες πληγές, αρχίζει να µε καταλαµβάνει µια βεβαιότητα σε σχέση µε την κυβερνητική αξιοποίηση της πρώην υπουργού. Κάποιοι λένε ότι έχει κάνει και µια προκαταρκτική κουβέντα µε τον πρόεδρο Μητσοτάκη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 10/6