Ρόλο-κλειδί έχει αναλάβει στην Πειραιώς ο πολύπειρος Αντώνης Σγαρδέλης, ο οποίος συµπεριελήφθη τιµητικά στην τελευταία θέση του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου Επικρατείας, σηµατοδοτώντας τη σηµειολογική σύνδεση του παρελθόντος της παράταξης µε το παρόν και το µέλλον.

Συγκεκριµένα, µε φόντο τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του αείµνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (και όχι µόνο) διοργανώνει συναντήσεις στελεχών ανά κατηγορία και... κλάση στο στρατηγείο της Ν.∆., σε µια προσπάθεια να κρατηθεί σε εγρήγορση το σύνολο του κοµµατικού µηχανισµού εν µέσω της προεκλογικής εκστρατείας και να µην προκύψουν πουθενά οργανωτικά κενά.

Στο σύνολο σχεδόν αυτών των συναντήσεων δίνει το «παρών» ο γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόµµατος, Παύλος Μαρινάκης, καθώς και κορυφαία στελέχη. Για παράδειγµα, την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκαν το Μοσχάτο δικηγόροι που πρόσκεινται στο µέχρι πρότινος κυβερνών κόµµα, µε τον γραµµατέα και συνάδελφό τους να απευθύνει χαιρετισµό, όπως και ο επίσης δικηγόρος Μάκης Βορίδης. Ανάλογες περιστάσεις τύπου... to know us better θα υπάρξουν µέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου, µε αντίστοιχες ηχηρές παρουσίες.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 10/6