Ανω-κάτω έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ µε αφορµή το εκλογικό αποτέλεσµα στον Νοµό Ροδόπης και τις εκ των έσω καταγγελίες για παρέµβαση του τουρκικού προξενείου στην καθοδήγηση της µειονοτικής ψήφου.

Η συζήτηση αυτή πήρε άγρια τροπή, καθώς µια παρέµβαση του Ν. Φίλη, µε την οποία αναγνώριζε το δικαίωµα στους εκλεγµένους µε τον ΣΥΡΙΖΑ µουσουλµάνους βουλευτές να οµιλούν για τουρκική µειονότητα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον χώρο των ΠΑΣΟΚογενών του κόµµατος. Χαρακτηριστική του κλίµατος ήταν η τοποθέτηση που έγινε από τον Άγη Τάτση, ο οποίος, εκφράζοντας τον χώρο του «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε την αποβολή του Ν. Φίλη από τα ψηφοδέλτια. Μάλιστα, το πήγε και ένα βήµα παραπέρα, υποστηρίζοντας πως αυτό που έκανε εντάσσεται σε µια στρατηγική υπονόµευσης του Αλ. Τσίπρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και ο Ν. Κοτζιάς, επικεφαλής της κίνησης «Πράττω», δεν είδε µε θετικό µάτι τα όσα ανέφερε ο Ν. Φίλης. «Λάδι στη φωτιά» έριξε και ο Π. Λάµπρου από την οµάδα των «53+» και της «Οµπρέλας», ο οποίος την έπεσε στους «πατριώτες» του ΠΑΣΟΚ που υιοθετούν την ατζέντα της Ν.∆. «Η προβοκάτσια της Ν.∆. είναι κάτι παραπάνω από φανερή, τουλάχιστον στον δικό µας νου. Είναι βέβαια κρίµα που κάποιοι, ελάχιστοι είναι αλήθεια, που µιλούν στο όνοµα δήθεν του ΣΥΡΙΖΑ -και ας τον µισούν βαθιά-, ενστερνίζονται το ακροδεξιό και ξενοφοβικό αφήγηµα της Ν.∆. Είναι οι ίδιοι που τέσσερα χρόνια τώρα πυροβολούν τη λέξη “Αριστερά”, που ζητούν εκκαθαρίσεις στο εσωτερικό του, που απαξιώνουν αξίες και οράµατα, µε στόχο να µετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε µια συστηµική, άνευρη, δεξιόστροφη δύναµη», έγραψε.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 10/6