Θέλω να πιστεύω ότι η νέα ντουντούκα του προέδρου Αλέξη (µε την καλή έννοια του όρου πάντα), Ελενα Ακρίτα, είναι µία από τους φανατικούς αναγνώστες της «Εφηµερίδας των Συντακτών». Και ως πιστή (εκτός από φανατική) αναγνώστρια, παρά τον φόρτο (προεκλογικής) εργασίας, είµαι βέβαιος ότι το Σάββατο προ των εκλογών (µία µέρα πριν) θα διάβασε εκείνο το ανεπανάληπτο κείµενο, αλά Αντώναρου, του γνωστού επικοινωνιολόγου και νιόπαντρου Γιάννη Λούλη, υπό τον γλαφυρό τίτλο: «Στην τελική ευθεία: Πραγµατικότητα και εικονική πραγµατικότητα». Επίσης, είµαι ακόµη πιο βέβαιος ότι, αν το διάβασε, θα προσήλθε µε ακόµη µεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις κάλπες της Κυριακής.

Ο Λούλης, που προσφάτως είχε διατελέσει και σύµβουλος του Τσίπρα, ούτε λίγο ούτε πολύ προέβλεπε ντέρµπι ανάµεσα στη Ν.∆. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά µία µέρα πριν από τις εκλογές. Από τα πολλά και αστεία (όπως αποδείχθηκαν) ξεχώρισα µια παράγραφο, που εκτιµώ ότι ήταν αυτή που έφτιαξε το Σαββατόβραδο σε Τσίπρα και Ακρίτα: «Πρώτον, η κόπωση από τη διακυβέρνηση της Ν.∆. έχει ξαφνικά ενταθεί αισθητά! ∆εύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται απειλητικός, καθώς κάποιοι ψηφοφόροι του, που τον εγκατέλειψαν το 2019, τώρα ίσως να επιστρέψουν σε αυτόν. Αλλωστε, όπως έχει γίνει πλέον αντιληπτό στη φάση αυτή, η Ν.∆. του Μητσοτάκη, που φάνταζε ισχυρή και κυρίαρχη, έχει σαθρές βάσεις».

Οχι, δεν σας κάνω πλάκα. Αυτά φιλοξενήθηκαν στην «Εφηµερίδα των Συντακτών» µε την υπογραφή Λούλη µία µέρα πριν από την ετυµηγορία του κόσµου. Μιλάµε για τον απόλυτο διασυρµό ενός τύπου που υποθέτω ότι και µετά και από αυτό θα συνεχίσει να το παίζει «γκουρού» σε πολιτικούς.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 27/5/23