Η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για καλύτερη δημόσια υγεία για όλους αποτελεί σημαντική προτεραιότητα την επόμενη τετραετία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κινητικότητα που έχει αναπτύξει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης από τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού. Σημαντικές επαφές στο εξωτερικό, που έχουν ως απώτερο στόχο την εξασφάλιση νέων επενδύσεων σε σημαντικούς τομείς της υγείας αλλά και συζητήσεις με ανθρώπους της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας και της βιομηχανίας ιατρικού εξοπλισμού. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, χαρακτηριστική υπήρξε η συνάντηση του Κοντοζαμάνη με τρεις επικεφαλής ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Τι αναφέρει το Βig Mouth

-Η δέσμευση του προέδρου Μητσοτάκη για καλύτερη δημόσια υγεία για όλους αποτελεί σημαντική προτεραιότητα την επόμενη τετραετία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κινητικότητα που έχει αναπτύξει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοντοζαμάνης από τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού. Σημαντικές επαφές στο εξωτερικό, που έχουν ως απώτερο στόχο την εξασφάλιση νέων επενδύσεων σε σημαντικούς τομείς της υγείας, όπως αυτός της βιοτεχνολογίας. Επαφές και συζητήσεις με ανθρώπους της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας και της βιομηχανίας ιατρικού εξοπλισμού, για να δοθούν μόνιμες και βιώσιμες λύσεις σε καίρια ζητήματα που τους απασχολούν, όπως αυτό του clawback. Χαρακτηριστική υπήρξε η συνάντηση του Κοντοζαμάνη με τρεις επικεφαλής ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όταν και εκφράστηκε η ανησυχία τους για το clawback. Ο πρώην υπουργός, βεβαίως, ως γνώστης του χώρου, τους καθησύχασε, ξεκαθαρίζοντας ότι και συγκεκριμένες λύσεις υπάρχουν και διαρθρωτικά μέτρα λαμβάνονται, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι ο πρωθυπουργός υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα στον τομέα της υγείας, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την καινοτομία, την έρευνα, την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη. Οι τομείς που δίνεται έμφαση είναι η ψηφιακή υγεία, η βιοτεχνολογία, η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, οι κλινικές δοκιμές και οι βιοφαρμακευτικές υπηρεσίες.

ΥΓ.: Ο Κοντοζαμάνης κατέχει το ρεκόρ στις απαντήσεις επίκαιρων ερωτήσεων για όλη την κυβερνητική θητεία. Παρ’ ότι έμεινε στη Βουλή αρχικά ως υφυπουργός Υγείας και στη συνέχεια ως αναπληρωτής υπουργός, μόλις δύο χρόνια, έχει απαντήσει σε 234 επίκαιρες ερωτήσεις, κρατώντας τα σκήπτρα απ’ όλους τους υπουργούς, ακόμη κι απ’ αυτούς που έμειναν σε υπουργικό θώκο καθ’ όλη την τετραετή κυβερνητική θητεία. Δεύτερος είναι ο Πάνος Τσακλόγλου με 146 ερωτήσεις και τρίτος ο Θάνος Πλεύρης με 123.