Προτεραιότητα στην παρουσίαση των προγραμματικών της θέσεων και προτάσεων, προκειμένου να δώσει το στίγμα της για την επόμενη ημέρα των εκλογών, όποτε και αν γίνουν, δίνει το επόμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία, με τον αρμόδιο αντιπρόεδρο, Κωστή Χατζηδάκη, και τον γραμματέα Προγράμματος, Γιώργο Στεργίου, να κάνουν τις προετοιμασίες για τις σχετικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Στόχος της Πειραιώς είναι οι παρεμβάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επεκταθούν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και όχι μόνο στα σχετικά με την οικονομία, τις διαπραγματεύσεις και την υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Μάλιστα, στη Ν.Δ. θεωρούν πως η καθημερινότητα είναι ένα κρίσιμο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. «Τα προβλήματα, άλλωστε, τα βιώνει άμεσα κάθε πολίτης και η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκρύψει τις ευθύνες της για λανθασμένες επιλογές, αδράνεια και εμμονές», σχολιάζουν «γαλάζια» στελέχη και προσθέτουν: «Η Νέα Δημοκρατία δεν διστάζει να τοποθετηθεί για τα ζητήματα αυτά και να ξεκαθαρίσει τι θεωρεί πως πρέπει να αλλάξει και τι χρειάζεται για να γίνει αυτό. Χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, αλλά και χωρίς να επενδύει στη λογική του “ώριμου φρούτου”». Πριν από λίγο καιρό, η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε το πρόγραμμά της για την ενέργεια, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην πρόσκληση της Γραμματείας Προγράμματος ανταποκρίθηκαν θετικά στελέχη της αγοράς, με υψηλόβαθμα στελέχη από τις περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου να δίνουν το «παρών». «Αυτή ήταν και η καλύτερη απόδειξη της δουλειάς υψηλού επιπέδου που έγινε για την παρουσίαση των προτάσεων, καθώς και της αποδοχής τους από τους εμπλεκομένους στον χώρο της ενέργειας», αναφέρουν από την Πειραιώς.  

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

 Η ίδια συνταγή θα ακολουθηθεί και στη συνέχεια, με προτεραιότητα ακόμη τρεις κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας: την Υγεία, τη δημόσια τάξη και το περιβάλλον. Η επεξεργασία των προτάσεων και για τους τρεις τομείς έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται αυτές να δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος του Ιουνίου, με την πραγματοποίηση αντίστοιχων ανοικτών εκδηλώσεων, «όχι κομματικών», όπως σχολιάζουν από το «γαλάζιο» επιτελείο. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία περιέχει προτάσεις για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για τη δομική και λειτουργική αναδιοργάνωση των νοσοκομείων και όλων των υπόλοιπων δομών, για την αναδιάρθρωση του μοντέλου λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και την αξιοποίηση της τεχνολογίας και του ανθρώπινου δυναμικού για την παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας. Αντίστοιχα, στον τομέα της δημόσιας τάξης και της προστασίας του πολίτη, η πρόταση της Ν.Δ. θα έχει στο επίκεντρο τη μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε παραβατική και εγκληματική πράξη, με στόχο να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και να αποθαρρύνονται παρόμοιες συμπεριφορές.

Γι’ αυτό και προτάσσει την πλήρη και χωρίς διακρίσεις εφαρμογή του νόμου. Επίσης, προτείνει παρεμβάσεις για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αστυνομικών δυνάμεων και την καταπολέμηση κάθε άβατου και κάθε εστίας ανομίας και εγκλήματος. Στόχος, όπως τονίζουν στελέχη του κόμματος, είναι η Ελλάδα να γίνει ξανά μια κανονική χώρα, όπου οι πολίτες θα είναι ασφαλείς. Για το περιβάλλον, η Νέα Δημοκρατία τονίζει τις αρνητικές επιδόσεις μιας κυβέρνησης που εμφανιζόταν ως υπέρμαχη της οικολογίας. «Η πραγματικότητα είναι πως τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σοβαρά η προστασία του περιβάλλοντος, με πολλαπλές συνέπειες για τους πολίτες», αναφέρουν στην Πειραιώς.

Ετσι, στο «γαλάζιο» πρόγραμμα για το περιβάλλον προτείνεται ο συνολικός εκσυγχρονισμός του πλαισίου για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ώστε να γίνει περισσότερο φιλικό για την επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα, λιγότερο χρονοβόρο και λιγότερο δαπανηρό. Παράλληλα, προτείνονται συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις για την ουσιαστικότερη προστασία του περιβάλλοντος, τη συμμόρφωση της χώρας με τους ευρωπαϊκούς και τους διεθνείς κανόνες και τη βελτίωση, κατ’ αυτόν τον τρόπο, του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.