Tέσσερις βουλευτές εκλέγει η Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια της Β' Θεσσαλονίκης, όπου η κεντροδεξιά παράταξη κατέγραψε ποσοστό της τάξεως του 40,07%. 

Την εκλογή του πέτυχε ο Φάνης Παπάς ο οποίος έχει συγκεντρώσει στο 92,74% της ενσωμάτωσης της σταυροδοσίας 24.877 σταυρούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιος είναι ο νέος βουλευτής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη 

Ο Θεοφάνης (Φάνης) Παπάς ήταν ο νεότερος Δήμαρχος Σοχού και στη συνέχεια εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ανέλαβε καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη, το 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής και πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Β’ Θεσσαλονίκης, με 21.686 ψήφους.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
 
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Η καταγωγή του είναι από το Σοχό της επαρχίας Λαγκαδά, με ρίζες από τη Βλάστη Κοζάνης. Ο κ. Παππάς είναι παντρεμένος με την Αναστασία Κουκουτζέλη, με την οποία έχουν 4 παιδιά. 

Ο νέος βουλευτής της Θεσσαλονίκης είναι Πτυχιούχος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας Σερρών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην “Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση & Διακυβέρνηση” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ από το 2002 έως σήμερα είμαι ιδιοκτήτης πρότυπης βιοτεχνικής επιχείρησης του αγροδιατροφικού τομέα.
 
Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε, με τα κοινωνικά, πολιτιστικά δρώμενα, έθιμα & παραδόσεις του τόπου, μέσω της συμμετοχής του σε πολιτιστικούς & αθλητικούς συλλόγους.

Είναι Ιδρυτικό μέλος του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου “Φίλιππος”& του Παλαιστικού Συλλόγου “Άγιοι Απόστολοι”Σοχού, Θεσσαλονίκης, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας επί σειρά ετών του Μορφωτικού Γυμναστικού Συλλόγου (Μ.Γ.Σ.) “Εθνικός Σοχού”. Μέλος της εθελοντικής ομάδας παρουσίασης του αρχέγονου δρώμενου “ΚουδουνοφόρωνΣοχού”, στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004». Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος”. Ως Πρόεδρος της “Μονής Λαζαριστών”, αγωνίστηκε για την ανάδειξη αυτού του εμβληματικού κέντρου πολιτισμού και κυρίως την εδραίωση του “Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών” ως έναν από τους σπουδαιότερουςθεσμούς πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.