Η πρώτη φορά που η ταυτόχρονη ιδιότητα του οικονοµικού συµβούλου της Τραπέζης της Ελλάδος και του συµβούλου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε πρόβληµα στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονοµικών, Γιώργο Χουλιαράκη ήταν την εβδοµάδα που πέρασε.

Για την ακρίβεια, το βράδυ της Τρίτης, όταν παρουσιάστηκε το πρόγραµµα του ΣΥΡΙΖΑ για το ιδιωτικό χρέος και την πρώτη κατοικία, ο κ. Χουλιαράκης ήταν απών, όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο µεν κ. Τσακαλώτος όµως είχε δικαιολογία, καθώς είχε κορονοϊό, ο κ. Χουλιαράκης ωστόσο, που ήταν προγραµµατισµένο να δώσει το «παρών», προτίµησε να απουσιάσει για άλλον λόγο.

Οπως µαθαίνουµε, του ζητήθηκε µε κοµψό και ευγενικό τρόπο από τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα, καθώς βρισκόµαστε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου και η παρουσία του εκεί ενδεχοµένως να προκαλούσε συζητήσεις.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι η συνεργασία των δύο ανδρών είναι εξαιρετική και η συµφωνία που είχαν κάνει ήταν ότι ο κ. Χουλιαράκης θα διατηρούσε τη θέση του ως συµβούλου δίπλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα την ελευθερία δηµόσιας διατύπωσης των απόψεών του.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 10/4