Αρκετές πινελιές λείπουν ακόµα από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Ν.∆. στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι λίστες µπορεί να κλείσουν άμεσα, ενώ αυτό που αναζητείται είναι το καλύτερο σχήµα. Το αν αυτό θα επιτευχθεί τώρα, που έχουµε µπει για τα καλά στην τελική ευθεία, είναι ένα άλλο θέµα.

Όσο για το τάιµινγκ των ανακοινώσεων, αυτό µάλλον θα περιλαµβάνει πολλές φάσεις. Γιατί, όπως γνωρίζουν στο Μέγαρο Μαξίµου, δεν είναι εύκολο να φρενάρουν όλους αυτούς που είναι σίγουρο ότι θα είναι στη λίστα. Τη στιγµή µάλιστα που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. αναµένεται να ανακοινώσει το επόµενο διάστηµα τα δικά του ονόµατα, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ προγραµµατίζει κάτι παρόµοιο. Συνεπώς, µια µερίδα ονοµάτων της Ν.∆. δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί.

Επιπλέον έδρα

Η λίστα θα περιλαµβάνει αυτή τη φορά 21 ονόµατα, αντί των 20 που ήταν το 2019, καθώς η Α’ Θεσσαλονίκης κέρδισε µία έδρα από τη νέα απογραφή. Τα επτά ονόµατα θα είναι των σηµερινών βουλευτών. Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραµανλή, που φαίνεται να καταλήγει στην απόφαση να είναι ξανά υποψήφιος, καθώς και τους σηµερινούς βουλευτές Κώστα Γκιουλέκα, Ελενα Ράπτη, Σταύρο Καλαφάτη, Στράτο Σιµόπουλο, Αννα Ευθυµίου και ∆ηµήτρη Κούβελα.

Οι σίγουροι

Σίγουροι στη λίστα θα πρέπει να θεωρούνται επίσης οι πολιτευτές του 2019 Παναγιώτης Κοκκόρης, ∆ιαµαντής Γκολιδάκης και Νίκος Καραγιαννακίδης. Φτάσαµε στους δέκα. Εντός λίστας θα είναι ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, η δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορος, η δηµοτική σύµβουλος ∆ήµητρα Ακριτίδου και ο αντιδήµαρχος Αµπελοκήπων - Μενεµένης, Μανώλης Ιωαννίδης. Σύνολο δεκατέσσερις. Μένουν άλλοι επτά.

Φημολογία

Ακούγεται το όνοµα του επιχειρηµατία Μάριου ∆ράµαλη και της δηµοσιογράφου Σύνθιας Σάπικα, που το σκέφτεται, ενώ εκτός λίστας θα είναι οι πολιτευτές του 2019 Νίκος Ταχιάος, ∆ηµήτρης Γαλαµάτης, Βίκυ Νάκου, ∆ηµήτρης Σταµάτης και µάλλον ο δηµοσιογράφος ∆ηµήτρης Βενιέρης. Να σηµειωθεί επίσης ότι για υποψηφιότητα στην Α’ Θεσσαλονίκης ακούγεται και το όνοµα του δηµάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Ταχµατζίδη.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 28 Ιανουαρίου 2023.