Πολλά σενάρια έχει προκαλέσει μια φράση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook όπου σημείωσε: «Βελτιωθήκαμε σε καίριους τομείς, όμως, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από τις πολιτικές δυνάμεις. Περιμένουν προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καβγάδες».

Στελέχη της ΝΔ είδαν πίσω από αυτό τη... διάθεση όχι μόνο να επιτιμήσει τα άλλα κόμματα για την άγονη αντιπολιτευτική αντιπαλότητα, αλλά και ένα κλίμα εσωστρέφειας που παρατηρείται εσχάτως από την ανταλλαγή... τροχιοδεικτικών βολών μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκου Δένδια. Σε σειρά δηλώσεών του ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε σε δημοφιλείς υπουργούς που δεν πέφτουν στη φωτιά την κρίσιμη ώρα.

Πολλοί είδαν στην κριτική αυτή τον Νίκο Δένδια, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» τόνισε: «Οφείλουμε να ασχοληθούμε και με την αποτροπή της δημιουργίας ενός νέου κύματος κόκκινων δανείων, το οποίο προφανώς δεν θα λυθεί από τη συνεχή όχληση των δανειοληπτών από τις εισπρακτικές εταιρίες, ζήτημα το οποίο παρεμπιπτόντως πρέπει να αντιμετωπιστεί». Και πρόσθεσε, «ο ρόλος του υπουργού Εξωτερικών δεν είναι να τσακώνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα απέναντι στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, για μια τραγωδία που πρέπει να προκαλεί συντριβή σε όλους μας», συμπληρώνοντας πως ο θεσμικός ρόλος του ΥΠΕΞ επιβάλλει λίγα και μετρημένα λόγια.

Μιλώντας στο Open, ο Άδωνις επανέλαβε ότι ο ίδιος κρίνει ως καλό πολιτικό όποιον μπαίνει στη φωτιά... Το θέμα προσώρας έχει σταματήσει εκεί και το ζήτημα είναι αν θα πιάσει τόπο η έμμεση σύσταση Μητσοτάκη ή αν θα χρειαστεί να... επανέλθει.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 28/3