Κανείς δεν θα µπορούσε να αµφισβητήσει το έργο που έχει γίνει στην ψηφιακή διακυβέρνηση της χώρας, έργο που το χρεώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος µε τη Ν.∆. στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας.

Τα όσα ανακοίνωσε, µάλιστα, πρόσφατα για τα ΚΕΠΑ και τη νέα Εθνική Πύλη Αναπηρίας δηµιουργούν ελπίδα σε πολύ κόσµο ότι κάτι µπορεί να αλλάξει.

Μόνο που η αναµόρφωση θα πρέπει να ξεκινήσει από τα βασικά. Από το να έχουν οι υπάλληλοι υπολογιστές σύγχρονους, τους οποίους θα ξέρουν και να χειρίζονται. ∆υστυχώς, η εικόνα στην Πειραιώς, απ’ όπου περνούν οι ενδιαφερόµενοι από επιτροπή για να διαπιστωθεί το ποσοστό αναπηρίας τους, είναι απογοητευτική. Πέντε και έξι υπάλληλοι γύρω από έναν υπολογιστή, στον οποίο τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει ο ηλεκτρονικός φάκελος του ασθενούς. Αρα και πάλι οι ενδιαφερόµενοι πρέπει να πηγαίνουν µε τον φάκελό τους φωτοτυπηµένο, γεγονός που περιπλέκει τα πράγµατα, ειδικά αν κάποιος πολίτης έχει πιστέψει ότι βρισκόµαστε στην ψηφιακή εποχή…

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 4 Μαρτίου