Ένα στοιχείο το οποίο διαβάζουν µε αισιοδοξία τα κυβερνητικά στελέχη ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, µετά τις κάλπες της απλής αναλογικής, είναι οι δεξαµενές στα δεξιά της Ν.∆.

Εκεί έµπειροι κυβερνητικοί υπολογίζουν σε ένα κρίσιµο 10% που θα διαρρεύσει προς τη Ν.∆. από µικρότερα δεξιά κόµµατα, όπως αυτό του Κυριάκου Βελόπουλου, ειδικά αν η διαφορά µε τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολύ µεγάλη.

Γνωρίζουν όσοι κάνουν τις σχετικές αναλύσεις στο Μαξίµου ότι οι δεξιοί ψηφοφόροι, όσο και να ασκούν κριτική στη Ν.∆., προφανώς την προτιµούν από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κυβερνητικό σχήµα, πόσω µάλλον από µια συνεργασία Τσίπρα - Βαρουφάκη.

Πού ποντάρουν

Με αυτή την αφετηρία ποντάρουν σε δύο παράγοντες, που θα δώσουν την αυτοδυναµία στη Ν.∆.: στην αποστράγγιση των κοµµάτων στα δεξιά της, τα οποία θα της δώσουν την κρίσιµη δυναµική που απαιτεί ο στόχος της αυτοδυναµίας, και παράλληλα στην αποδυνάµωση του ΠΑΣΟΚ λόγω πόλωσης.

Επί της ουσίας, οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι η πόλωση µεταξύ Ν.∆. και ΣΥΡΙΖΑ θα ξεφουσκώσει το ΠΑΣΟΚ, µε συνέπεια να µη φαίνεται στον ορίζοντα καµία προοπτική για τον σχηµατισµό της λεγόµενης «προοδευτικής διακυβέρνησης».

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 18 Φεβρουαρίου 2023.