Μεγάλο debate έγινε στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη για τη «γραμμή» ότι «η Εύα Καϊλή ήταν ο “Δούρειος Ιππος” της Ν.Δ. στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.». Έμαθα ότι ακόμα και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, διαφωνούσε, αλλά δεν μπόρεσε να πείσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, που το πήρε πάνω του.

Δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ. ΑΛ., μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από το «Qatar-gate». Έχει δικαιολογημένη αγωνία για τον αντίκτυπο της υπόθεσης Καϊλή στο κόμμα του, όπως θα καταγραφεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Η ανάμνηση αυτού που έπαθε το ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2012 είναι νωπή ακόμη. Τότε προκηρύχθηκαν οι εκλογές στις αρχές Απριλίου, συνελήφθη ο Τσοχατζόπουλος στις 11 Απριλίου και το αποτέλεσμα ήταν στις εκλογές του Μαΐου να κατακρημνιστεί το ΠΑΣΟΚ και να πάρει την τρίτη θέση, κάτω από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Η ανησυχία όμως δεν είναι μόνο δημοσκοπική. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί προεκλογικά στο ΠΑΣΟΚΚΙΝ.ΑΛ. είναι μια εικόνα εσωστρέφειας, που θα αποτρέψει αρκετούς από αυτούς που ήταν διατεθειμένοι να δώσουν από την πρώτη γραμμή τη μάχη των εκλογών.

Ήδη, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιες αρνήσεις από πλευράς στελεχών που η υποψηφιότητά τους θεωρείτο δεδομένη. Αυτό το κλίμα της εσωστρέφειας που έφερε η υπόθεση Καϊλή θα προσπαθήσει να αντιστρέψει η Χαριλάου Τρικούπη όσο πιο γρήγορα γίνεται, πριν παγιωθεί και αρχίσει να λειτουργεί διαβρωτικά στην προεκλογική περίοδο.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 17/12