Σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα δείχνει να είναι η Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Διά παν ενδεχόμενον, που λένε. Η οργανωτική κινητικότητα είναι μεγάλη, το κόμμα έχει ανεβάσει κατά πολύ τους ρυθμούς του, ενώ και η επαφή με την Πειραιώς δείχνει να είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, αποδεικνύεται ότι είναι ένας αθόρυβος εργάτης και η χημεία του με την ηγεσία της Ν.Δ. στην Αθήνα είναι καλή. Το κόμμα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό σειρά συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς, ξεκινώντας από τους δημάρχους και τα επιμελητήρια και φτάνοντας σήμερα στις δομές της Υγείας.

Έμπρακτη απόδειξη αποτέλεσε η επιτυχία της εκδήλωσης της Πολιτικής Ακαδημίας, που έγινε την Τρίτη στην Καλαμαριά, με ομιλητές τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, την ειδική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, τον γραμματέα του κόμματος, Παύλο Μαρινάκη, και τον γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης. Ο τελευταίος πέταξε και την ατάκα της βραδιάς, χαρακτηρίζοντας την τριπλέτα Μαρινάκη - Κονταδάκη - Οικονόμου ως την «dream team» της Ν.Δ.

Οι συστάσεις ήταν σαφείς: να προχωρήσουν άμεσα οι λίστες με τα ονόματα των εκλογικών αντιπροσώπων και να είναι όλοι έτοιμοι για την πολιτική αντιπαράθεση, κάτι που ήταν και το περιεχόμενο της παρέμβασης του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μένει να λυθεί και το θέμα με τις βουλευτικές λίστες, καθώς οι μνηστήρες -και δεν είναι και λίγοι- κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Μόνο στην εκδήλωση της Καλαμαριάς έκαναν την εμφάνισή τους οι πολιτευτές Διαμαντής Γκολιδάκης, Παναγιώτης Κοκκόρης και Νίκος Καραγιαννακίδης, που διεκδικούν την εκλογή τους στην Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς και οι Φάνης Παπάς και Κατερίνα Ζιούτα, που πάνε για τη Β’.

Αντίθετα, πιο ήρεμοι έδειχναν οι βουλευτές, από τους οποίους ήταν παρόντες ο Δημήτρης Κούβελας και η Αννα Ευθυμίου. Κρατήστε, πάντως, για το απώτερο μέλλον και τα καλά λόγια που είπε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. για τους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη. Κάτι δείχνει ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 3/12