Η αποχώρηση του Βασίλη Κεγκέρογλου από την κεντρική πολιτική σκηνή και η επικείμενη ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση έχει φέρει ανακατατάξεις στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στο Ηράκλειο.

Έως τώρα, οι «σίγουροι» για την στελέχωση του «πράσινου» ψηφοδελτίου θεωρούνται οι Φραγκίσκος Λαμπρινός, Φραγκίσκος Παρασύρης, Παύλος Μπαριτάκης, Λάμπρος Βαμβακάς, ενώ επίσης θεωρούνται δεδομένες οι υποψηφιότητες του Χρήστου Στρατάκη και της Ελένης Βατσινά. Με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στο Αρκαλοχώρι την Κυριακή στις 18:30, ένα ακόμη όνομα, προερχόμενο από τη νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ ήρθε στη δημοσιότητα και έχει προκαλέσει θετικά σχόλια.

Ο λόγος γίνεται για τον 30χρονο Μιχάλη Φακουρέλη, μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο Μιχάλης Φακουρέλης είναι απόφοιτος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ Πελοποννήσου καθώς και τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ έχει διατελέσει και Υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δικτύου Νέας Γενιάς και μέλος του Τομέα Αυτοδιοίκησης. Στο Ηράκλειο βρέθηκε στη θέση του Υπεύθυνου Οργανωτικού και Νέας Γενιάς στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2019 εκλέχθηκε στις πρώτες θέσεις του συνδυασμού που συμμετείχε, στην 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου, όπου και μετά αναδείχθηκε ως Αντιπρόεδρος της Κοινότητας και παράλληλα Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας.





Το όνομά του που έχει μπει πλέον για τα καλά στον «χορό» των υποψηφιοτήτων τις τελευταίες ώρες, σηματοδοτεί την ανάδειξη των στελεχών της νέας γενιάς όντας και ο ίδιος έμπειρος τόσο στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, όσο και στην ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, η φημολογία για το όνομα του 30χρονου έχει θετικό αντίκρυσμα και στον Βασίλη Κεγκέρογλου, όπου γνωρίζει -σαφώς- καλύτερα και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής.