Το Ρέθυμνο επισκέφτηκε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος με αφορμή τις καταστροφικές φωτιές που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο νότιο Ρέθυμνο.

«Βρεθήκαμε στην περιοχή και διαπιστώσαμε το μέγεθος της καταστροφής. Είδαμε τις χιλιάδες εκτάσεις που έχουν καεί, τις περιουσίες που έχουν καταστραφεί και ζητάμε άμεσα από την πολιτεία και την κυβέρνηση να κάνουν ότι χρειάζεται για να αποζημιωθούν χωρίς καμία χρονοτριβή και καθόλου γραφειοκρατία οι πληγέντες. Ζητάμε να ενισχυθεί ο δήμος ο οποίος πρέπει να τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σπυρόπουλος επισημαίνοντας επίσης ότι είναι αναγκαίο «...όλες οι αρμόδιες αρχές να κάνουν όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε οι πολίτες να ελαφρυνθούν δεδομένου ότι έγιναν στάχτη πάρα πολλές εκτάσεις που για πολλούς συμπολίτες μας αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος τους. Έχουν καταστραφεί κι εμείς θα είμαστε δίπλα τους για να κάνουμε και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όλα όσα χρειάζονται για να βοηθήσουμε στην επούλωση των πληγών τους».



Με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, Γιάννη Ταταράκη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ συζήτησε για την άμεση ανάγκη για αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου σε κλιμάκιο Δ΄ με τη δημιουργία νέων πυροσβεστικών σταθμών. «...συζητήσαμε και συμφωνήσαμε και με το Δήμαρχο ότι το κλιμάκιο πρέπει άμεσα να αναβαθμιστεί σε κατηγορία Δ', να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί για να ενισχυθούν οι αναγκαίες για την περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να μην βιώνουμε συνεχόμενα τέτοια φαινόμενα».



Το κλιμάκιο του κόμματος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, Γιάννη Ταταράκη και τοπικούς φορείς, υπό τη συνοδεία του βουλευτή του κόμματος, Βασίλη Κεγκέρογλου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μαρία Καναβάκη, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Μιχάλη Φακουρέλη, Σταύρο Τζεδάκη, Κώστα Φασουλάκη, Γιάννη Λίτινα, καθώς και τον γραμματέα της νομαρχιακής οργάνωσης Ρεθύμνου, Μιχάλη Σαρρή και στελέχη της,

Μετέπειτα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου όπου και πραγματοποίησε συζήτηση με την Αντιπεριφερειάρχη, Μαρία Λιονή.









Φωτογραφίες:parapolitika.gr

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ - ΜΠΕ