-Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο της Μίνας Γκάγκα για την παροχή του δικαιώματος στους γιατρούς του ΕΣΥ να προσφέρουν -παράλληλα με την ενασχόλησή τους στο Σύστημα- και ιδιωτικού χαρακτήρα υπηρεσίες.

Βλέπετε, με τον τρόπο αυτό εξοργίζονται αφενός οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις προκειμένου να στήσουν και να εκσυγχρονίσουν τα ιατρεία τους και αφετέρου, έχουν δυσαρεστηθεί και συνάδελφοί τους στο ΕΣΥ, καθώς οι περιορισμοί που έχουν τεθεί καθιστούν τις νέες προβλέψεις δώρον άδωρον. Ως εκ τούτου, μ 'ένα μοναδικό τρόπο ανοίχτηκε μέτωπο και με τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές και μάλιστα σε μια περίοδο που τα συνδικαλιστικά του κλάδου βρίσκονταν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος με φόντο τις εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους.

Μαθαίνω δε, ότι σοβαρές ενστάσεις για ορισμένες διατάξεις έχει εκφράσει εδώ και καιρό και η πλευρά του υπουργού Θάνου Πλεύρη, ωστόσο αφού πείστηκαν ορισμένοι εκ των φωστήρων του Μαξίμου, η άποψή του περισσεύει. Η αναπληρώτρια υπουργός βέβαια είχε τις καλύτερες των προθέσεων. Τώρα πού χάλασε το πράγμα θα σας το πούμε εντός των ημερών...

-Το γεγονός ότι σημαντικές για τη ΝΔ εκλογικές περιφέρειες αναμένεται ενόψει της νέας απογραφής να απωλέσουν μια έδρα, έχει σκορπίσει έντονο προβληματισμό σε Μαξίμου και Πειραιώς. Βλέπετε σε κάποιες από αυτές κινδυνεύουν να μείνουν εκ προοιμίου εκτός διεκδίκησης της επανεκλογής τους, ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός εν ενεργεία κοινοβουλευτικών στελεχών. Έτσι, αν μη τι άλλο, η μαχητικότητά τους κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είναι πολύ πιθανό να μειωθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το τελικό αποτέλεσμα και τις εσωκομματικές ισορροπίες. Για παράδειγμα, πάρτε τις τετραεδρικές περιφέρειες (τύπου Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πέλλα, Πιερία κα, κάποιες εκ των οποίων θα γίνουν τριεδρικές) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητείται λύση και μάλιστα άμεσα προκειμένου να «τρέξουν» το ίδιο με την προηγούμενη φορά οι βουλευτές και οι πολιτευτές που ήδη αισθάνονται απογοητευμένοι με την συγκεκριμένη εξέλιξη. Κάτι έχω στο μυαλό μου, αλλά θα σας το πω μια άλλη φορά γιατί δεν θέλω να σπάσουν πάλι τα τηλέφωνα της ηγεσίας του Ομίλου.

-Η νέα απογραφή παρεμπιπτόντως, βολεύει κάποια από τα εξωκοινοβουλευτικά κυβερνητικά στελέχη που θα μπουν για πρώτη φορά στον εκλογικό στίβο και με τα προηγούμενα δεδομένα θα έβλεπαν τη Βουλή με κυάλια… Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι μεγάλες περιφέρειες του Λεκανοπεδίου στις οποίες θα πολιτευθεί σχεδόν το σύνολο εξ΄ αυτών αναμένεται να κερδίσουν έδρες. Έτσι είναι. Άτιμη κοινωνία που άλλους τους κατεβάζεις κι άλλους τους ανεβάζεις στα… Τάρταρα που έλεγε κι η Μήτση Κωνσταντάρα.

-Ποιοι κορυφαίοι υπουργοί δεν συνεννοούνται μεταξύ τους ούτε με… σήματα μορς με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολλές δυσλειτουργίες, τόσο σε επίπεδο αναλύσεων, όσο και σε εκτελεστικό και να επικρατεί ένα γενικότερο μπάχαλο στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους; Όχι τίποτ' άλλο, αλλά βλέπω τον Μητσοτάκη να παίρνει βούρδουλα…